Los bericht bekijken
  #12  
Oud 2 juni 2009, 23:10
Riparius's schermafbeelding
Riparius Riparius is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 5 maart 2009
Locatie: ***
Berichten: 3.926
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Pieter7 Bekijk bericht
Tja het blijft slecht breiwerk. Is het niet het ene probleem dan heeft een ander wel een ander probleem. Om mij heen hoor ik niet anders dan dat mensen de verkeerde kastjes hebben besteld, mensen storing hebben, nog steeds een extra afstandsbediening nodig hebben, de frequentie van de afstandsbediening de TV menu's ineens laat verschijnen. Beeldstoring, ik blijk niet de enige te zijn.
Die beeldstoring die je hier eerder beschreef lijkt op overspraak van het composiet signaal dat de TV afgeeft via de SCART aansluiting. Dat wijst op een ondeugdelijke SCART kabel. Koop gewoon een goede SCART kabel met dubbele afscherming. Dat houdt in dat de signaalvoerende kabeltjes in de bundel afzonderlijk zijn afgeschermd en de verschillende signaalvoerende leidingen in de kabel elkaar daardoor niet, of althans veel minder, beïnvloeden. Als je echt cheap bent en geen nieuwe SCART kabel wil kopen dan kun je ook nog de SCART stekker die nu in je TV zit openmaken en daar pinnetjes 1, 3 en 19 onderbreken. Dan heb je gegarandeerd geen overspraak meer vanuit de TV.

Citaat:
Het volume kan ik bijstellen met de oude afstandsbediening.
Dit is echt zo jaren 80 niet normaal meer. Van zichzelf gaat het kastje niet harder dan 'normaal zacht praatgeluid'.
De decoder levert via de SCART uitgang regelbare audio met een nornaal lijnniveau. Controleer om te beginnen eens de volumeregeling van de decoder zelf. Op het scherm verschijnt dan een balkje dat een indicatie geeft van het uitgangsniveau.
Citaat:
Heel aardig van mensen dat ze hier anderen helpen met de problemen.
Maar het zou vanaf het bestellen moeten zijn moeten zijn: Stekker erin en zorgeloos verder kijken met wat je al dik 30 jaar doet.
Niet ineens allerlei dingen moeten gaan uitzoeken en erachter komen dat de vooruitgang een terugval is.
Vergeet het maar, dat is nooit zo geweest. Ook 30 jaar of langer geleden niet. Als je toen een TV kocht was je er nog niet, want je moest vaak ook nog een antenne op je dak (laten) zetten want er was nog (vrijwel) geen kabeltelevisie in Nederland. Als je dan dichtbij zee woonde dan kon je er gewoon op wachten totdat dat ding door het zout zover was gecorrodeerd dat je een baggerbeeld had en weer een nieuwe antenne kon laten plaatsen. En de kosten daarvan (incl. arbeidsloon) waren niet mals.
Citaat:
Dit kan gewoon niet de bedoeling zijn. Veel mensen opzadelen met ongemakken in plaats van de mooie slogans die ze beloven.

Ik ben niet negatief, het komt zo op ons af en daar moeten we het mee doen. En dan mogen de mensen zelf maar weer de rotzooi uit zien te vinden wat ziggo zelf aan de mensen had moeten adviseren en op de hoogte had moeten stellen. Als er veel mensen zijn met beeldstoring, moet het toch niet zo zijn dat we met "met zijn allen staan we sterk op een forum" het moeten doen...
Laten ze de spullen beter in orde maken, zowel schriftelijk informatief als technisch, met voor en nadelen en aansluitadviezen, voorkoming van storingen.
Pas iets echt "Plug and Play" maken en dan pas op de markt gooien.
Je hebt er duidelijk geen idee van hoe het nog niet eens zo heel lang geleden was. Toen had nog nooit iemand van Plug & Play gehoord ...
Citaat:
Het lijkt wel een hobby-opstelling van een hobby electronicus van "hee geinig zo werkt alles maar net niet helemaal goed" en met wat teveel knopjes en wat stroring, maar ik heb tv !
Dat kan niet de bedoeling zijn.

En ja je kan zilveren kabels kopen met gouden pluggen, een dure decoder en een 5000 euro tv...
Maar de normale mens kijkt al 50 jaar zonder klagen TV, en nu komt met digitale tv toch de achteruitgang.
Ik denk dat je heel gek zou staan te kijken als je nu even terug werd getransporteerd naar 1959. Toen was er in Nederland één net, alleen zwart-wit, een TV toestel kostte zo'n 1000 gulden (verscheidene maandinkomens voor de meeste mensen), de meeste beeldschermen waren kleiner dan wat mensen nu als monitor op hun bureau hebben staan, en ze waren zo bol en rond dat ze meer op een vissekom leken.

Ik weet ook nog goed dat in 1964 het tweede net van start ging. Dat betekende dat mensen weer voor hoge kosten kwamen te staan, want er moest een nieuwe antenne worden bijgeplaatst op het dak. Weer die dure monteur laten komen dus, of je kon met gevaar voor eigen leven letterlijk het dak op. En was je dan klaar? Nee, want de meeste wat oudere toestellen bleken niet in staat om UHF te ontvangen. Dat betekende dat je ook nog voor veel geld (zo'n 139 gulden herinner ik mij) een converter aan moest schaffen. En dat allemaal voor één extra net. Geloof je dit allemaal niet? Nou, lees het hier dan maar even na ...