Discussie: Vraag: digitaal opnemen
Los bericht bekijken
  #11  
Oud 2 juni 2009, 21:16
Riparius's schermafbeelding
Riparius Riparius is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 5 maart 2009
Locatie: ***
Berichten: 3.926
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door oostwaard Bekijk bericht
Ik heb alles aangesloten als hier boven ,ik heb een humax fox c,
een dvd recorder sony rdr-hx 825, en als ik gewoon opneem mijn tv staat op digitaal en druk op de recorder rec en dan gaat hij opnemen. Ik ben aan het testen maar als ik dan het opgenomen tv progamma wil zien dan is het niet scherp. Analoog is nog beter, moet ik iets veranderen aan de instellingen van de recorder? Wie kan mijn de instellingen vertellen? Vast bedankt.
Het is van belang dat je de TV SCART (en niet de VCR SCART) van de Humax aansluit op lijningang L3 van je Sony (dat is de SCART aansluiting met het woord 'decoder' erbij). Vanaf de andere SCART aansluiting L1 op de Sony gaat dan een tweede SCART kabel naar de TV. Op deze manier heb je dus het RGB signaal van de Humax doorgelust via de recorder naar de TV. Je kunt het RGB signaal van de Humax ook gewoon bekijken op de TV als de recorder 'uit' staat.

Maar hiermee ben je er nog niet. Je recorder kan RGB signalen opnemen via L3, maar dan moet je dat ook instellen in het menu van de DVD recorder. Ook is het voor een optimale beeldkwaliteit bij weergave nodig om aan te geven dat de recorder via L1 RGB signalen moet uitvoeren naar de TV.

Hoe je deze instellingen maakt lees je op blz. 105 van de Nederlandse handleiding van de recorder. Lees ook nog even de opmerking over het aansluiten van een settopbox met RGB output op blz. 13 van de handleiding.