Discussie: Eerste ervaringen
Los bericht bekijken
  #1  
Oud 2 juni 2009, 20:14
Riparius's schermafbeelding
Riparius Riparius is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 5 maart 2009
Locatie: ***
Berichten: 3.926
Standaard Eerste ervaringen

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door martwout Bekijk bericht
Zo, mijn ouders zijn nu ook digitaal. Even de decoder (Humax) aangesloten, uitleg gegeven (eerste opmerking van ze: scherp beeld) en de smartcard even via mijn ziggo geregistreerd. Nu even afwachten dat Ziggo de rechten van mijn kaart kopieert. Het was volgens ze vanochtend redelijk druk bij de bus (stond trouwens op 't jach ivm de markt).
Ben hier ook de Humax IR-FOX C uit de 15 euro actie aan het testen, en dan speciaal de ingebouwde timers i.v.m. het maken van opnamen op een aangesloten DVD/HDD recorder. Heb tot nu toe een Samsung DCB-9401R gebruikt voor mijn opnamen (niet om live te kijken, dat doe ik via een TV met ingebouwde DVB-C tuner) en de eerste indrukken van de Humax zijn toch wel goed.

De Samsung blijft (ondanks alle firmware updates) heel af en toe op sommige zenders een seconde lang zwart beeld geven, en ook in het geluid zijn soms kortstondige haperingen te horen, wat vooral bij muziekprogramma's opvalt.

Maar nu bij de Humax niets van dat alles. Mooi strak beeld en geluid absoluut zonder haperingen. Het geluid lijkt trouwens mooier dan dat van de Samsung, dat valt mij vooral op bij radio. Of de beeldkwaliteit ook op hetzelfde niveau ligt als van de oude Samsung, daar ben ik nog niet helemaal uit. Het beeld dat de Humax produceert via RGB SCART staat bij mij wel iets te hoog op het scherm, waardoor bijvoorbeeld bij het logo van VRT Eén een stukje ontbreekt.

Menu's zijn een genot in vergelijking met de oude Samsung en zien er ook niet zo cheap en primitief uit als bij Samsung. Belettering in de EPG had wel wat kleiner gekund zodat er meer EPG informatie op het scherm had gepast, en een preview venstertje zoals bij de Samsung ontbreekt, maar daar staat dan tegenover dat er veel ruimte is op het scherm voor het tonen van de uitgebreide programmabeschrijving.