Los bericht bekijken
  #2  
Oud 2 juni 2009, 17:31
Decibert's schermafbeelding
Decibert Decibert is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 25 maart 2009
Locatie: Amstelveen / Casema
Berichten: 915
Standaard

Citaat:
De ontvangstkwaliteit is normaal 55% (versterker)
Signaalsterkte (als je die bedoelt) zegt niks, alleen als je de waarden van diezelfde decoder over tijd met elkaar vergelijkt weet je of die kwaliteit beter of slechter is geworden.

Citaat:
het wellicht kan liggen aan een Digitenne zendmast die stoort
Die gedachte is niet vreemd daar interferentie veroorzaakt door Digitenne-signaal in combinatie met slecht afgeschermde kabels de grootste storingsbron is op de kabel. Dat je daar voorheen geen last van hebt gehad kan komen door recente frequentiewijzigingen op het Ziggo-netwerk, of dat er een nieuwe mast dichtbij is geplaatst.

Jouw tests lijken echter uit te sluiten dat het een probleem is in je kabels. Met decoder en TV zo dicht mogelijk bij en rechtstreeks op het AOP aangesloten testen of het dan beter wordt is een goede manier om dit te doen, als het niet beter wordt op die manier zijn het je kabels niet waarschijnlijk. Dat je met een andere decoder hetzelfde probleem houdt geeft aan dat het ook daaraan niet ligt.

Het schoonmaken van de Smartcard (evt. met alcohol), het voor de zekerheid vervangen van een kabeltje en het updaten van de firmware zijn allemaal ook zeer verstandige stappen, en eigenlijk zouden ze gelijk iemand langs moeten sturen als je hebt aangegeven dat je dat allemaal al hebt gedaan. Als de buren nergens last van hebben zal het probleem waarschijnlijk liggen in het stuk waar jij zit aangesloten op het netwerk, of iets in je TV-zelf (de Scart-aansluitingen?). Ik denk in ieder geval niet dat een ander kabelsetje het gaat oplossen.
__________________
Geen loonstrookje van Ziggo B.V.
De feiten scheiden van de emoties