Los bericht bekijken
  #458  
Oud 2 juni 2009, 16:07
Riparius's schermafbeelding
Riparius Riparius is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 5 maart 2009
Locatie: ***
Berichten: 3.926
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Skippertje Bekijk bericht
Beste mensen, het kan toch niet zo zijn dat je straks een TV met CI+ aan boord moet voorzien van een CI+CAM én TV-softwarepakket dat prima werkt in het Ziggo netwerk (door Ziggo "gecertificeerd") en dat je bij verhuizing binnen Nederland naar bv het UPC dekkingsgebied een andere CI+CAM én bij behorend TV-softwarepakket moet aanschaffen/installeren.
Jawel, en de huidige toestand is nog veel treuriger. Iemand die naar het UPC gebied verhuist kan de ingebouwde DVB-C tuner in zijn of haar TV helemaal niet meer gebruiken. En dat blijft ook zo, want UPC ziet vooralsnog geen reden iets te veranderen.
Citaat:
Als dit gebeurt hoop ik dat bv een Consumentenbond heel snel en duidelijk in actie komt. Dat je op dit moment al een andere STB moet neer zetten is al frustrerend genoeg.
Vergeet het maar. De Consumentenbond onderneemt toch ook niets tegen de huidige praktijken van UPC (of andere kabelaars) die klanten willen voorschrijven van specifieke ontvangstapparatuur gebruik te maken?
Citaat:
Maar dat is historische zo gegroeid zal ik maar zeggen. Maar als er nu een nieuwe "standaard" is die CI+ heet, dan moeten TV fabrikanten minimaal software leveren die binnen Nederland alle DVB-C providers aan kan. En daarmee bedoel ik dus de basis funkties.
Nee, het zou Europees geregeld moeten worden. Voor een groot deel is dat ook al zo. Er is bijvoorbeeld in Europa afgesproken dat voor digitale televisie van de DVB-T en DVB-C techniek gebruik wordt gemaakt. Alleen als elke provider daarvan dan weer een eigen implementatie met eigen uitbreidingen gaat verzinnen dan is het eind zoek.
Citaat:
Geavanceerde payTV of Interactief zijn weer andere uitdagingen en dat blijkt ook wel doordat Ziggo in ieder geval voor Interactief helaas toch een STB vereist. Integratie daarvan is kennelijk (nog) een stap te ver.
Nee, niet echt. CI+ moet op termijn ook Pay per view en interactieve TV mogelijk gaan maken zonder STB.