Los bericht bekijken
  #456  
Oud 2 juni 2009, 14:16
Sjoop1985's schermafbeelding
Sjoop1985 Sjoop1985 is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 19 mei 2009
Locatie: Linne (Limburg)/@Home
Ziggo Internet: Alles in Eén Plus, Cisco modem
DTV: Sony Bravia KDL-40NX720 + Ziggo SMiT CI+ CAM & Humax iHDR 5200c
Berichten: 129
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door ArChie Bekijk bericht
Simpel testje: Neem één van de door Ziggo "gecertificeerde" kabel ontvangers. Sluit die aan bij UPC. Voer het netwerk ID, netwerk frequentie, QAM en symbolrate van UPC in en mooi dat deze door Ziggo "gecertificeerde" ontvangers geen kanalenlijst weten op te bouwen omdat UPC o.a. een ander LCN systeem gebruiken en ook de Network Information Table (NIT) is anders opgebouwd. Apparatuur met DVB-C tuner die zich gewoon aan de DVB specificaties houden en waar Ziggo zich niet mee bemoeit heeft weten wel alle digitale kanalen UPC (en Ziggo) te vinden. Gaat dat straks ook nog werken als Ziggo de TV fabrikanten verplicht heeft om de kanalen zoek en LCN methode van Ziggo te implementeren als de klant op de TV instelt dat het land Nederland is? Mag de TV fabrikant van Ziggo straks ook nog een volledige frequentie band scan methode aanbieden of moet die verplicht verwijderd worden omdat klanten anders misschien wel eens test kanalen zouden kunnen vinden? En zo zijn er nog wel een hoop vragen te stellen naar aanleiding van de extra eisen die Ziggo stelt voor een "Ziggo gecertificeerd" logootje.
Je hebt gelijk, zo ver had ik er ook nog niet over nagedacht eerlijk gezegd. Ik was weer even vergeten dat er meer tussen hemel en aarde is dan Ziggo Maar nogmaals, het is dan te hopen dat de fabrikanten hun eigen product goed weten te beschermen en bruikbaar weten te houden over de hele lijn. Vooruitlopend op het verhaal hieronder: misschien moet Ziggo dan voor haar klanten maar aangepaste firmware beschikbaar stellen, bijvoorbeeld.

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door ArChie Bekijk bericht
Die toestellen voeren het CI+ logo en zijn als zodanig gecertificeerd door de CI Plus LLP authorized certificate agent. Een CI+ CAM die ook door de CI Plus LLP authorized certificate agent is gecertificeerd gaat daar dus gewoon in werken. Dat Ziggo nu allerlei extra eisen gaat stellen aan apparatuur met CI+ slot voor een eigen "Ziggo gecertificeerd" logootje staat daar verder los van. Er staat namelijk helemaal niet in de CI+ certificeringseisen van de CI Plus LLP authorized certificate agent dat die apparatuur ook door Ziggo getest en/of gekeurd moet zijn, al wil Ziggo graag die indruk wekken.
Ik snap dat CI+ compliant zijn iets anders is dan voldoen aan de eisen van Ziggo, dat heb ik hier en elders ook al meerdere malen aan anderen moeten uitleggen
Daarom had ik het ook over de implementatie van CI+ (wat volgens Van Dale niet meer betekent dan in werking stellen). Met "het conformeren van het hele systeem aan C-book" doel ik op de combinatie van CI+, DVB-C én de software van het toestel die moet voldoen aan wat Ziggo allemaal wil.
Uiteraard is er verder niks mis met het uitbrengen van modellen die aan de CI+ standaard voldoen als die niet aan de bijkomende eisen van Ziggo getoetst zijn.

Echter, aangezien Ziggo zo'n beetje de eerste is die het gaat gebruiken en bepaalde eisen stelt, zou het natuurlijk altijd leuk zijn als Ziggo samen met de fabrikanten met een oplossing op de proppen kwam voor de eerder verkochte toestellen. Ze zijn natuurlijk tot niets verplicht, maar het zou een mooi gebaar zijn naar de abonnees die iets eerder waren met het kopen van een CI+ TV, die alleen qua software verschilt van de gecertificeerde variant. Zoals ik al zei: een kwestie van service, om te voorkomen dat vroege kopers van een CI+ (gecertificeerd!) toestel geconfronteerd worden met de aanvullende eisen van Ziggo, waarvoor hun toestel niet gecertificeerd is.

Het is overigens helemaal niet vreemd dat Ziggo het doet voorkomen alsof zij zo'n beetje de algemene certificeringsinstantie zijn. Het is natuurlijk altijd handig om tegen je (potentiële) klanten te zeggen "Als je door mij goedgekeurde apparatuur gebruikt, zit je altijd goed". Los van de motieven die daar mogelijk achter steken.