Los bericht bekijken
  #455  
Oud 2 juni 2009, 13:15
ArChie's schermafbeelding
ArChie ArChie is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 3 juli 2005
Locatie: -
Berichten: 3.916
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Sjoop1985 Bekijk bericht
Dat laatste lijkt me stug, het gaat alleen om het hele digitale-tv systeem (simpel gezegd), ik zie niet in wat daarin veel te beperken valt. En voor zover het mogelijk is iets aan de functionaliteit te veranderen, denk ik dat de fabrikanten toch altijd zoveel mogelijk zullen proberen hun product te beschermen.
Simpel testje: Neem n van de door Ziggo "gecertificeerde" kabel ontvangers. Sluit die aan bij UPC. Voer het netwerk ID, netwerk frequentie, QAM en symbolrate van UPC in en mooi dat deze door Ziggo "gecertificeerde" ontvangers geen kanalenlijst weten op te bouwen omdat UPC o.a. een ander LCN systeem gebruiken en ook de Network Information Table (NIT) is anders opgebouwd. Apparatuur met DVB-C tuner die zich gewoon aan de DVB specificaties houden en waar Ziggo zich niet mee bemoeit heeft weten wel alle digitale kanalen UPC (en Ziggo) te vinden. Gaat dat straks ook nog werken als Ziggo de TV fabrikanten verplicht heeft om de kanalen zoek en LCN methode van Ziggo te implementeren als de klant op de TV instelt dat het land Nederland is? Mag de TV fabrikant van Ziggo straks ook nog een volledige frequentie band scan methode aanbieden of moet die verplicht verwijderd worden omdat klanten anders misschien wel eens test kanalen zouden kunnen vinden? En zo zijn er nog wel een hoop vragen te stellen naar aanleiding van de extra eisen die Ziggo stelt voor een "Ziggo gecertificeerd" logootje.

Citaat:
De fabrikanten zijn begonnen met de verkoop van CI+ toestellen vr afronding van de tests.
Die toestellen voeren het CI+ logo en zijn als zodanig gecertificeerd door de CI Plus LLP authorized certificate agent. Een CI+ CAM die ook door de CI Plus LLP authorized certificate agent is gecertificeerd gaat daar dus gewoon in werken. Dat Ziggo nu allerlei extra eisen gaat stellen aan apparatuur met CI+ slot voor een eigen "Ziggo gecertificeerd" logootje staat daar verder los van. Er staat namelijk helemaal niet in de CI+ certificeringseisen van de CI Plus LLP authorized certificate agent dat die apparatuur ook door Ziggo getest en/of gekeurd moet zijn, al wil Ziggo graag die indruk wekken.

Ziggo gaat een CI+ CAM die geschikt is voor het Irdeto Conditional Access System (CAS) ondersteunen die je straks kunt aanschaffen net zoals je een Ziggo smartcard kunt aanschaffen voor datzelfde Irdeto CAS en in het huidige Irdeto CAS van Ziggo komen wat uitbreidingen zodat ze de Irdeto CI+ CAM kunnen aansturen vanuit de headend. Gewoon het toepassen van ingekochte technologie.