Los bericht bekijken
  #454  
Oud 2 juni 2009, 11:12
Sjoop1985's schermafbeelding
Sjoop1985 Sjoop1985 is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 19 mei 2009
Locatie: Linne (Limburg)/@Home
Ziggo Internet: Alles in Eén Plus, Cisco modem
DTV: Sony Bravia KDL-40NX720 + Ziggo SMiT CI+ CAM & Humax iHDR 5200c
Berichten: 129
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Riparius Bekijk bericht
Het zou dus zo maar kunnen dat je straks eerst je gloednieuwe CI+ TV moet gaan updaten met door Ziggo goedgekeurde firmware, die misschien wel bugs bevat of beperkingen oplegt aan de functionaliteit van je nieuwe toestel waar je helemaal niet op zat te wachten.
Dat laatste lijkt me stug, het gaat alleen om het hele digitale-tv systeem (simpel gezegd), ik zie niet in wat daarin veel te beperken valt. En voor zover het mogelijk is iets aan de functionaliteit te veranderen, denk ik dat de fabrikanten toch altijd zoveel mogelijk zullen proberen hun product te beschermen.

Als Ziggo in samenwerking met de fabrikanten werkt aan implementatie van CI+ en conformering van hele systeem aan het C-book, zou ik graag zien dat Ziggo samen met diezelfde fabrikanten ook gaat zorgen voor software updates.
De fabrikanten zijn begonnen met de verkoop van CI+ toestellen vóór afronding van de tests. Iedereen die er vroeg bij was, of toevallig op dat moment een TV kocht, zit nu met verouderde software, die waarschijnlijk niet ondersteund gaat worden. Het kan toch niet zo moeilijk zijn om die software beschikbaar te maken voor de al verkochte modellen? Van de fabrikanten uit is het gewoon een kwestie van goede service verlenen. Ziggo heeft er ook baat bij, want hoe meer mensen CI+ gaan gebruiken, hoe beter, lijkt me zo, zeker in het begin.