Los bericht bekijken
  #453  
Oud 1 juni 2009, 21:36
BenJ's schermafbeelding
BenJ BenJ is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 7 september 2002
Locatie: Multikabel
Ziggo Internet: Ai1 Plus - Arris702
DTV: Panasonic TU-DC40RD
Berichten: 1.433
Standaard

Zijn het de opmerkingen van @anoniem an sich die de zaak schimmiger maken of vormen die aanleiding tot meer speculaties?

Duidelijk is dat TV-kijkers zich zorgen maken en niet weten wat hen straks boven het hoofd hangt. Wat we zien is dat er aanbieders van content, TV fabrikanten en providers de koppen bij elkaar hebben gestoken om "iets aan dat eeuwige gecopieer te doen". Op zich niets mis mee, ware het dat we niet weten hoe ver men daar in wenst te gaan.

Evenmin is duidelijk wat we tzt. nog aan onze dure apparatuur hebben. Een tijdpad in deze en consequenties zijn uiterst vaag. Evenmin zie ik in dat hele traject een instantie die waakt over belangen aangaande de consument.

Kortom, niet zo verbazingwekkend dat op voorhand al driftig wordt gespeculeerd en antipathie groeit tegen iets dat lijkt te worden opgelegd, waarvan we niet weten wat het allemaal kan en waarvan we ook niet weten waar het naar toe gaat.

Dit zal allemaal best met de meest goede bedoelingen worden ingevoerd en we begrijpen allemaal best wel dat men copieerdrift in wil tomen en in wezen maximale opbrengsten wil genereren. Maar is het nou zo gek dat, als dat allemaal zo boven je hoofd in achterkamertjes wordt uitgevogeld, zolangzamerhand als consument ook wel eens wilt weten wat ons te wachten staat?

OK, dit mag waarschijnlijk dan worden ingegeven door het recht dat makers hebben op bescherming van hun "eigendom". Echter door gebrek aan informatie is verder niemand in staat om überhaupt te toetsen of men daarmee (op termijn) binnen (wettelijke) kaders blijft.

Vooralsnog is deze CI+ techniek dermate duister dat ik geen idee heb wat voor kunstjes er allemaal mogelijk zijn. Ook al zegt iemand 100 keer dat het "wel goed zit", zonder inzichtelijkheid zal hij mij nooit ten volle kunnen overtuigen.
__________________
BenJ