Los bericht bekijken
  #16  
Oud 1 juni 2009, 19:40
Tommy the cat's schermafbeelding
Tommy the cat Tommy the cat is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 21 mei 2009
Locatie: Wierden @Home
Berichten: 18
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Riparius Bekijk bericht
Nee, zo ligt het ook weer niet. Het hele CI+ verhaal staat namelijk los van de bestaande (gecertificeerde) digitale ontvangers met een geïntegreerde CAM. Deze bestaande ontvangers zullen (weliswaar met een firmware update) blijven werken als CI+ inclusief de extra content protectie effectief in gebruik zou worden genomen.
Aha. In dat geval hoeft men de tv dus niet te vervangen, echter een settopbox dat Ci+ ondersteunt moeten gebruiken of deze via firmware updaten.
Alleen de alphacrypt gebruikers zouden dan dus in de problemen komen, zodat zij wel een nieuwe tv of settopbox moeten aanschaffen.

Ja, dan is Ci+ dichterbij dan ik in eerste instantie aannam. Zenders zouden dan immers voor een significant kleiner deel van de consument zwart gaan.

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Riparius Bekijk bericht
Ze hebben zich allang ingedekt. Heb je die algemene voorwaarden wel eens helemaal gelezen? Daar staan overigens ook allerlei dingen in die volgens mij juridisch nooit hard te maken zijn, zoals de bewering dat Ziggo een boete zou mogen opeisen van de klant als zou blijken dat deze de ontvanger of de smartcard zodanig heeft gemodificeerd dat er zonder abonnement naar digitale zenders kan worden gekeken. Ziggo zou echter eerst zelf de wet moeten overtreden om zoiets übehaupt te kunnen constateren, dus dat is een dode letter.
Niet gelezen, ben geen klant. Dat ze zich reeds ingedekt hebben lijkt me inderdaad niet onwaarschijnlijk.
Wat betreft die boete, juridisch-technisch gezien is een boete bij overtreding van de voorwaarden heel goed mogelijk. Hoe ze daar achter komen is een tweede...

Dan bij deze hartelijk dank voor alle informatie. Het plaatje is helder geworden.