Los bericht bekijken
  #13  
Oud 1 juni 2009, 19:09
Riparius's schermafbeelding
Riparius Riparius is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 5 maart 2009
Locatie: ***
Berichten: 3.926
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Tommy the cat Bekijk bericht
De grote vraag is dus wanneer content providers gebruik gaan maken van de mogelijkheden van Ci+.

Zover mijn gezonde verstand dat kan inschatten lijkt dit me een meerjarenplan. Immers, een groot deel van de Nederlandse digitale tv kijkers beschikt over 3 jaar nog steeds niet over een Ci+ pakket. Ziggo krijgt m.i. juridisch een probleem als haar zenderaanbod dan i.v.m. de verwezenlijking van Ci+ beveiliging vermindert. Consumenten zouden een nieuwe tv nodig hebben. Ziggo zal deze tv niet voor ze afschaffen. Mensen zouden hun abonnement ontbinden en Ziggo scoort slechte reclame.

M.a.w.: conclusie van dit alles. M.b.t. 'het normale zender aanbod' geen zorgen voor de komende 5 / 6 jaar?
Dat die hele CI+ bedreiging (zo noem ik het nu maar even) een meerjarenplan is, daar heb je volkomen gelijk in, maar dat maakt het niet minder verontrustend.

Juridische problemen zullen ze niet krijgen, het is ook niet voor niets dat er vanuit Ziggo steeds maar weer op wordt gehamerd dat niet-gecertificeerde ontvangers 'niet worden ondersteund'. Dan kunnen ze later namelijk altijd zeggen we told you so, oftewel eigen schuld, dikke bult als consumenten in de kou komen te staan.

Eigenlijk zou er wetgeving moeten komen om dit alles in goede banen te leiden, tot een eenduidige (Europese) standaard te komen en - vooral - om ervoor te zorgen dat bestaande vrijheden en fair use van programmamateriaal door consumenten niet in het gedrang komen.