Los bericht bekijken
  #8  
Oud 1 juni 2009, 18:28
Riparius's schermafbeelding
Riparius Riparius is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 5 maart 2009
Locatie: ***
Berichten: 3.926
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Tommy the cat Bekijk bericht
De bedoeling van Ci+ is zover ik heb begrepen dat het signaal/beeldmateriaal op een bepaalde manier gecodeerd kan worden zodat e.e.a. niet zomaar gekopieerd kan worden etc.
Nee, technisch gezien klopt dat niet. Uiteindelijk moet het signaal in de ontvanger altijd worden gedecodeerd, omdat het anders niet zichtbaar en hoorbaar is te maken. Waar het om gaat is dat CI+ als de content provider dat wil in tegenstelling tot CI een volledig beveiligd signaalpad mogelijk maakt, zodat het signaal niet meer in digitale vorm zonder toestemming van de rechthebbenden kan worden afgetapt om het bijvoorbeeld op te kunnen nemen. Vergelijk het maar met HDCP via een HDMI kabel.

Citaat:
Als Ziggo Ci oplossingen als alphacrypt blijft ondersteunen, is die beveiliging dan niet zinloos?
Nee, want de extra protectie die CI+ mogelijk maakt zal alleen worden gebruikt als de content provider dat vereist, en daarbij moet je in eerste instantie denken aan premium content.

Citaat:
Los daarvan is er zover ik weet ook een interactief deel dat Ci+ moet brengen, maar daar heeft mijn buurman geen behoefte aan.
Je buurman kan er dan wel geen behoefte aan hebben, maar hij krijgt het toch door de strot gedouwd, net als iedereen. CI+ heeft namelijk ook een aantal andere duistere mogelijkheden waar je weinig over leest, maar die wel een grote bedreiging kunnen gaan vormen voor onze kijkvrijheid en fair use. Een commerciële zender zou de CI+ technologie bijvoorbeeld kunnen gebruiken (misbruiken) om een zapblokkade in te stellen, zodat je tijdens reclameblokken niet meer kunt zappen en dus 'verplicht' naar de reclameblokken moet kijken.