Los bericht bekijken
  #6  
Oud 1 juni 2009, 18:14
Tommy the cat's schermafbeelding
Tommy the cat Tommy the cat is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 21 mei 2009
Locatie: Wierden @Home
Berichten: 18
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Riparius Bekijk bericht
Je maakt weer een denkfout. Het feit dat Ziggo CI+ gaat ondersteunen betekent niet dat de nu werkende CI oplossingen (lees: AlphaCrypt CAM) dan niet meer zullen werken. Die CI oplossingen zullen gewoon blijven werken, in ieder geval voor het normale programma aanbod.

Lees je eerst eens een beetje in over het hoe en waarom van CI+.
De bedoeling van Ci+ is zover ik heb begrepen dat het signaal/beeldmateriaal op een bepaalde manier versleuteld/beveiligd kan worden zodat e.e.a. niet zomaar gekopieerd kan worden etc.

Als normale Ci oplossingen als alphacrypt blijven werken, moet ik daar dan uit afleiden dat de signalen vervolgens niet direct beveiligd gaan worden?
Als de signalen namelijk wel direct 'Ci+' beveiligd worden en normale CI blijft werken: dan is Ci+ voor die beveiliging niet nodig terwijl dat m.i. juist wel het geval is (anders zou Ci+ zinloos zijn). Het lijkt me dus onvermijdelijk dat CI op een gegeven moment niet meer werkt... maar ik kan er naast zitten het is puur m'n eigen redenering.

Los daarvan is er zover ik weet ook een interactief deel dat Ci+ moet brengen, maar daar heeft mijn buurman geen behoefte aan.