Los bericht bekijken
  #437  
Oud 1 juni 2009, 09:43
Mr_Parker's schermafbeelding
Mr_Parker Mr_Parker is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 29 maart 2008
Locatie: Noord Brabant - @Home
DTV: Humax HD-PVR / Samsung HD
Berichten: 493
Standaard

Er bestaan vele standaard waar vele bedrijven zich aanhouden en toch zijn en blijven er problemen.

Vele fabrikanten hanteren HDMI 1.3a en toch zijn er zeer regelmatig combinaties te vinden die handshake problemen hebben (terwijl toch echt alles volgens standaard is).
Vele fabrikanten gebruiken USB 1.1 of 2.0 en toch werken niet alle USB apparaten op alle USB aansluitingen (terwijl toch alle chipsets aan alle standaarden voldoen).

Naar alle waarschijnlijkheid zal een tv uitgerust met een CI+ slot wel overweg kunnen met de CI+ cam die ziggo wil gebruiken maar is het de vraag of alle functionaliteit goed is. Iets wat geen onderdeel zal uitmaken van CI+ maar van deels van Irdeto 2 en de aanvullingen die Ziggo hiervan gebruikt.
Kijk bevoorbeeld maar eens naar de "problemen" met het sorteren van de zenders bij Sony toestellen, de "problemen die het er bijkomen en verdwijnen van zenders bij gebruik van de alphacrypt module op sommige tv's oplevert.
Dit zijn zaken die niet in de CI(+) standaard zullen zitten maar in de invulling van de overige software van de tv's.
Ziggo zal vermoedelijk met de certificering van de tv's met CI+ proberen om de helpdesk niet nog verder te overbelasten door vragen / opmerkingen als "de epg werkt niet op mijn toestel / de tijd klopt niet / etc...". Als zij dit nu uitzoeken en de tv's die naar hun idee goed werken het toestaan om hier mee te "adverteren" dan kunnen zij in die gevallen ook de klanten naar de helpdesk van die tv verwijzen.

Dit is puur mijn gedachte, maar lijkt me wel de meest logische reden.
Ik kon ook zo als vele hier bij elke beslissing van Ziggo doen, een mindcontrolling big brother scenario van corruptie bedrag en mafia praktijken gaan verzinnen. Geen probleem, maar ik denk niet dat de bedoeling is van Ziggo met de certificering.