Los bericht bekijken
  #2  
Oud 31 mei 2009, 19:14
Riparius's schermafbeelding
Riparius Riparius is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 5 maart 2009
Locatie: ***
Berichten: 3.926
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door SebastiaanS Bekijk bericht
Hallo,

Ik ben hier nieuw en heb een vraag zoals zovelen.

Ik heb hier vaak een soortgelijke vraag gezien maar niet precies wat ik zoek, want ik heb een TV, DVD-speler, DVD-Recorder en een Digitale Decoder van Ziggo. Bij de andere problemen zaten geen dvd-spelers dacht ik. Maar krijg ze niet goed aan elkaar aangesloten.

DVD-speler:
1 Scart (ext AV)
Video out (Rode, witte en Gele kabel)
HDMI out

DVD-recorder
2 Scart (AV1 (TV) en AV2 (ext))
HDMI out
AV out (Rode, witte en Gele kabel)

TV:
2 Scart
de Rode, witte en Gele kabel

Digitale Decoder:
2 Scart

Ik heb het wel geprobeerd, maar het is me niet (goed) gelukt, want heb hem wel werkend gehad maar met ruis en storing in het geluid.

Dus, iemand?
Het is leuk dat je DVD speler en recorder HDMI uitgangen hebben, maar als ik je lijstje goed lees heeft je TV geen HDMI ingangen? In dat geval heb je dus in ieder geval niets aan HDMI.

Gebruik hoogwaardige SCART kabels om de zaken aan te sluiten op je TV, niet gaan knoeien met composiet (rode, witte en gele tulpkabeltjes).

Je probleem is denk ik dat je drie apparaten wil aansluiten op een TV met 2 SCART aansluitingen. Dat is echter geen enkel probleem omdat je SCART kabels kunt doorlussen via apparaten die voor dat doel zijn voorzien van twee SCART aansluitingen. In jouw geval dus de decoder en de recorder. Zelfs aan één SCART op de TV heb je genoeg. Sluit de zaak als volgt aan:

DVD speler === (AV2) DECODER (AV1) === (AV2) DVD recorder (AV1) === TV.

Je hebt dus in totaal 3 (goede) SCART kabels nodig. Op deze manier kun je met de DVD recorder ook digitale zenders opnemen, echter alleen de zender waar de decoder op dat moment op is afgestemd. Het is dus niet mogelijk een digitaal programma op te nemen en gelijktijdig naar een andere digitale zender te kijken. Gelijktijdig naar een ander analoog programma kijken kan wel. Ook is het met de meeste DVD recorders mogelijk gelijktijdig met een lopende opname een eerder met diezelfde DVD recorder opgenomen programma terug te kijken.

Verder moet je natuurlijk ervoor zorgen dat in ieder geval de decoder en liefst ook je DVD recorder en je TV het Ziggo signaal via coax binnenkrijgen. Ook hier kun je doorlussen omdat zowel de decoder als de DVD recorder zijn voorzien van twee coax aansluitingen. Doe het als volgt:

Wandcontactdoos kabel-TV === DECODER === DVD recorder === TV