Discussie: Vraag: Betrouwbaarheid
Los bericht bekijken
  #36  
Oud 31 mei 2009, 12:02
vettekees's schermafbeelding
vettekees vettekees is offline
Member
 
Geregistreerd: 22 maart 2009
Locatie: Deventer @home
Berichten: 79
Standaard

Citaat:
Hier kan een scoop uitkomst bieden, maar een elko over de fan is ook een goed idee (eventueel 2 elco's in serie van b.v. 10uF met de beide "plussen" aan elkaar zo hou je 2 "minnen" over, dan hoef je geen zorgen te maken over de Plus en Min aansluiting zelf v.d. Fan) met deze "Bipolaire elko" kun je de proef op de som nemen en met een scoop zien of er nog 'spikes' zijn.
Dat is wat precies wat mijn broer ook zei. Hij heeft ook een scoop en zei al tegen mij dat hij via de scoop kon zien of er een rimpel in de voeding zat. En hij wou weten of de voedingsspannng misschien net iets teveel in elkaar zakt als de fan aan begint te slaan. Dus binnenkort moet ik maar eens naar hem toe om hem helemaal door te laten meten wat spanning en rimpel betreft.


Citaat:
Ik neem aan dat de Fan geen trillingen (lees: onbalans) veroorzaakt naar de HDD zelf!
De fan loopt mooi soepel en egaal. Ik zat ook al te denken of de fan misschien van zichzelf te stroef loopt en daarom de voeding misschien te zwaar belast, maar de fan loopt gewoon soepel. Het is eigenlijk ook een heel licht fannetje wat ongeveer 500 toeren per minuut draait. Hij is wel in spanning verzwakt om hem rustig en geruisloos te laten lopen.

Laatst gewijzigd door vettekees; 31 mei 2009 om 12:16