Discussie: Vraag: Betrouwbaarheid
Los bericht bekijken
  #32  
Oud 31 mei 2009, 10:30
vettekees's schermafbeelding
vettekees vettekees is offline
Member
 
Geregistreerd: 22 maart 2009
Locatie: Deventer @home
Berichten: 79
Standaard

Ik heb het nog eens even allemaal uitgebreid getest..

De eerste 2 uur als de 5050 aan staat, is hij bij mij heel snel wat reageren op functie's betreft.
Totdat de fan aan gaat in de 5050, dan zakt de snelheid in elkaar. Als ik er dan een losse fan achter plaats en deze vol gas laat draaien, dan koelt de 5050 extreem af tot hij ook echt helemaal koud aanvoelt. Zelfs als hij echt koud aanvoelt, is de 5050 nog steeds trager. Dus de interne fan draait dan nog steeds plus een extra losse fan erachter.
Toen heb ik de ventilatiegaten helemaal afgedicht en de temperatuur behoorlijk op laten lopen, totdat de kast warm werd. Dus de fan van de 5050 bleef intern gewoon draaien in de kast, maar kon de warmte niet meer afvoeren. Ook dit gaf geen sneller resultaat.
Waar het uiteindelijk op neer komt is, dat als de eigen fan van de 5050 begint te draaien, dan heeft dat een negatieve invloed op de snelheid van mijn 5050. Iets zorgt er dus voor dat de fan de voeding onstabiel maakt bij mijn 5050. Het kan zijn dat er een spanning net iets teveel in elkaar zakt die ook andere onderdelen aanstuurt in de 5050. Of zoals mijn broer zegt die heel veel van electronica af weet, dat er een "rimpel" in de voeding ontstaat, omdat bijv een elco te weinig capaciteit heeft als de fan aanslaat.

De losse fan die ik er achter heb geplaatst, zorgt er dus eigenlijk alleen maar voor dat de ingebouwde fan van de 5050 niet aan gaat. Dus dan is dat probleem er ook niet, omdat de fan de voeding niet belast als hij uit staat, en de externe fan alles over neemt. Op dat moment blijft de 5050 erg snel en wordt ook niet trager. Zolang de interne fan maar uit blijft staan.

Eigenlijk moet de 5050 nog helemaal doorgemeten worden om te kijken of en waar de spanning teveel in elkaar zakt.

Het licht in ieder geval niet aan de grotere schijf, maar aan een probleem tussen de fan en de voeding. En het kan ook heel goed zijn dat anderen daar geen last van hebben en alles normaal functioneert. Maar in ieder geval is mijn 5050 niet helemaal goed, alleen al om het feit dat ik een andere fan moet gebruiken om het probleem op te lossen.

Ik ben in ieder geval al wel zover gekomen dat ik nu weet dat de fan een stabiltiteitsprobleem veroorzaakt in mijn 5050.