Discussie: Vraag: Betrouwbaarheid
Los bericht bekijken
  #27  
Oud 30 mei 2009, 22:31
vettekees's schermafbeelding
vettekees vettekees is offline
Member
 
Geregistreerd: 22 maart 2009
Locatie: Deventer @home
Berichten: 79
Standaard

Citaat:
Als het inderdaad zo is dan zou een eenvoudige oplossing kunnen zijn dat bij de volgende firmware-update de fan continu gaat draaien.

Dat lijkt mij ook een goede oplossing. Als het tenminste lukt om de fan met een firmware-update continu te laten draaien. Want het kan ook goed zijn dat de fan via de thermostaat rechtstreeks op de voeding is aangesloten, en dat je dan softwarematig niets kan veranderen. Op zich blijft het apparaat best koel als de fan eenmaal draait. Maar het probleem is misschien dat er maar 1 onderdeel te heet kan worden, en dat de koeling voor dit onderdeel te weinig is, terwijl het gehele apparaat wel koel aanvoelt.
Een ander punt zou kunnen zijn, dat wanneer de fan gaat draaien, dat de voedingspanning net iets teveel in elkaar zakt, dat andere onderdelen die misschien met dezelfde spanning aangestuurd worden in de problemen komen en onstabieler worden. Maar je zou zeggen dat dat uitgesloten is, omdat een fan maar heel weinig stroom verbruikt. Maar echt zeker weten doe ik het ook weer niet.
En het kan zijn omdat wij allebei een 1TB schijf hebben geplaatst, dat deze ervoor zorgt dat dat problemen geeft. Maar aan de andere kant hebben we deze schijf juist gekozen vanwege nagenoeg dezelfde specificatie's. De schijf wordt ook niet warmer dan de orginele schijf en gebruikt niet meer stroom. En het zou ook heel makkelijk moeten kunnen. Humax geeft zelf ook op de site aan dat er een grotere schijf in kan. Maar voorlopig blijft het nog even gissen.Citaat:
Ik heb het de afgelopen dagen in de gaten gehouden en mij valt het op dat door de menu's scrollen over het algemeen wel soepel verloopt maar in het media menu niet en dat een commando niet direct opgevolgd wordt.
Dat probleem heb ik precies hetzelfde als jij beschrijft. Als je toevallig een fan hebt, dan moet je hem er eens even achter zetten. Dan moet je als je de fan hebt geplaatst, even het apparaat opnieuw uitzetten en dan weer aanzetten. Want dan blijft de interne fan uit staan. En dan neemt de losse fan het helemaal over. {Wel even in de gaten houden met je hand op de bovenzijde of je wel genoeg koelt} Als het goed is heb je dan geen enkele hapering meer en loopt alles lekker snel en soepel. Zelfs het zappen gaat dan een stuk sneller en een pagina-nummer intoetsen op teletekst gaat sneller. Je moet het eerst even zelf ontdekken met een losse fan, dan zie je waarschijnlijk wel wat ik bedoel, en dat het verschil behoorlijk groot is.
Een ander punt kan zijn dat onze harde schijf misschien heel temperatuurgevoelig is. Maar ik kan me dat haast niet voorstellen, want de schijf wordt niet eens echt warm met de originele fan. Het blijft een lastig probleem. Het is op zich best wel te doen zonder losse fan, maar als je eenmaal ziet hoe goed hij werkt met een losse fan achter de 5050, dan wil je eigenlijk niet meer terug naar de originele situatie en begin je je vaak te ergeren aan de traagheid en de haperingen. Ik hoop dat ik de oplossing nog een keer vind, en anders blijf ik de losse fan gewoon gebruiken, want dat werkt echt heel goed. Het is in ieder geval een goedkope en simpele oplossing. Het is op het moment ook niet anders.

Laatst gewijzigd door vettekees; 30 mei 2009 om 22:47