Los bericht bekijken
  #414  
Oud 30 mei 2009, 20:33
Riparius's schermafbeelding
Riparius Riparius is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 5 maart 2009
Locatie: ***
Berichten: 3.926
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door catastrofus Bekijk bericht
Wie hebben we over dan? UPC, die andere grote? Die levert alleen maar eigen decoders op huurbasis (correct me if I'm wrong), die hebben dus de content-protectie geheel in eigen hand. CAIWAY is eigenlijk de kabelboer zoals wij (ik) zouden willen hebben (heb je een dvb-c tuner? dan kun je onze digitale kanalen ontvangen). Onze kabelboer heeft last van de vrijheid die de overgenomen kabelnetten gaven en proberen die nu met alle middelen in te perken, dmv de zgn "gecertificeerde" ontvangers (incl content protectie) en waar (soms) geen support meer op wordt gegeven (panasonic, humax ir-fox enz) OF dmv van tv's met cii+.

Gert.
De Humax IR-Fox C wordt (in zwarte uitvoering) nog steeds geleverd door Ziggo en staat ook nog op hun lijstje. Heb er net eentje gratis opgehaald in het kader van een actie en ben het ding momenteel aan het testen in combinatie met mijn DVD/HDD recorder.

De Panasonic en de 'oude' Samsung SD decoders zijn wel stilzwijgend afgevoerd van de lijst, en dat zal vroeg of laat met elke decoder gebeuren. Die hele zogenaamde certificatie biedt abonnees op termijn dus geen enkele zekerheid is daarom een loze kreet, wat ook al blijkt uit het feit dat er geen enkele 'goedgekeurde' ontvanger is zonder (bekende) problemen die niet worden opgelost. Het geeft daarom te denken dat sommigen hier zoveel waarde hechten aan die CI+ annex Ziggo certificatie van TV-toestellen met ingebouwde DVB-C tuner, die zal namelijk even weinig waard blijken.