Los bericht bekijken
  #50  
Oud 29 mei 2009, 19:01
Excalibur's schermafbeelding
Excalibur Excalibur is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 15 oktober 2008
Locatie: Deventer
Ziggo Internet: Abonnement: Alles-In-Een Plus / Modem: Motorola SBV5121
DTV: Humax IR-FOX C
Berichten: 3.525
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door oxje Bekijk bericht
Dat de splitter het probleem veroorzaakt snap ik zelf ook wel.

Alleen zoals je zelf zegt, een splitter slijt niet ineens en aangezien het tot een paar maanden geleden feilloos werkte en er aan mijn installatie/ligging kabels niets is veranderd en het me erg stug lijkt dat er digitenne mast in mijn omgeving is die zo hard zendt dat ie storing veroorzaakt op mn kabel, is mijn aanname helemaal zo gek niet.

Bovendien waren er dus rond die tijd werkzaamheden in mijn wijk...
Een splitter dempt het signaal echter wel, net als kabel dat doet. Hoe meer aftakkingen die splitter heeft, hoe groter de demping die veroorzaakt word door die splitter. Het maakt geen verschil of die aftakkingen wel of niet in gebruik zijn.

Over hoeveel aftakkingen beschikt die splitter? En wat voor aansluitingen zitten erop die splitter? (f-connectoren?) En over welke kabellangtes (in totaal) hebben we het over na de splitter? Gezamenlijk met de kabellengtes kun je dan ongeveer uitrekenen hoeveel demping je hebt en of je wel of niet een versterker nodig hebt. Het kan goed zijn dat je signaal zich op het randje van wel en niet goed bevind door de demping.

Een digitenne signaal behoeft niet ontzettend "hard" te zijn om (grote)storingen te kunnen veroorzaken. Het is een vrij "agressief" signaal. Als er in jou buurt een dergelijke mast staat kan dit zeker van invloed zijn. Je gehele installatie zal van van A tot Z voldoende afgeschermd moeten zijn. Als er ergens een schakel in zit die dit niet is zul je dit direct terug zien. En niet alle verkrijgbare bekabeling is van even goede kwaliteit en/of afscherming. Echter er is (hele)goede bekabeling verkrijgbaar, voor een zeer redelijke en betaalbare prijs, maar dit is niet altijd zo.

Mijn vuistregel, laat de coaxkabels, stekkers, versterkers etc die je bij de bouwmarkt om de hoek kunt krijgen links liggen.
__________________