Discussie: Vraag: Betrouwbaarheid
Los bericht bekijken
  #18  
Oud 29 mei 2009, 17:14
vettekees's schermafbeelding
vettekees vettekees is offline
Member
 
Geregistreerd: 22 maart 2009
Locatie: Deventer @home
Berichten: 79
Standaard

Citaat:
Het zou natuurlijk kunnen dat jij veel extreme problemen hebt, omdat je de HD hebt vervangen en daarbij mss ook "schade" hebt aangericht. Of dat je HD zo warm wordt dat de rest van de humax er last van heeft.
Het is nagenoeg dezelfde schijf als de originele schijf met dezelfde specs en dezelfde temperaturen en hetzelfde merk. Alleen dan in een 1TB uitvoering. De schijf wordt niet warmer dan handwarm. Schade lijkt mij bijna uitgesloten met hoe voorzichtig ik te werk ga. Maar alles kan in principe.

Citaat:
De originele fan koelt vooral de HD van de humax. de echte printplaat ligt wat verder aan de zijkant van de kast en heeft minder last van de temp.verschil door de fan.
Dat ben ik niet helemaal met je eens, want dat heb ik uitgebreid onderzocht. Aan het begin van de houder bij de fan zitten grote openingen die ook de warme lucht van de voeding afvoeren. Aan de andere zijde van het moederbord wordt ook de lucht afgezogen. Dit moet ook wel, anders zou de processor bloedheet worden. Het is wel zo, dat aan de kant van de voeding en de harde schijf de meeste lucht wordt afgezogen.

Hij werkt ook wel uitstekend, mits ik hem maar koel met een andere fan. Het bizarre blijft wel dat ik hem juist iets minder goed moet koelen om hem sneller te laten presteren. En dat is echt heel ongebruikelijk. In principe kan het van alles zijn. Het zou me ook niets verbazen als deze 5050 gewoon langzaam aan het kapot gaan is. Net zoals anderen die ook eerst vertragingsklachten kregen voordat hij definitief kapot ging. Er hoeft maar 1 processor of SMD niet helemaal goed te zijn, en het kan al snel afgelopen zijn. ik wacht het rustig af. Gaat ie kapot, dan even de originele schijf weer terug zetten en de sticker er weer op, en dan terugsturen voor garantie. En heb ik geen garantie, dan zal ik een nieuw "moederbord" moeten bestellen bij Humax

Laatst gewijzigd door vettekees; 29 mei 2009 om 17:30