Los bericht bekijken
  #5  
Oud 29 mei 2009, 16:22
Riparius's schermafbeelding
Riparius Riparius is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 5 maart 2009
Locatie: ***
Berichten: 3.926
Standaard

Inderdaad, de aansluitingen moeten worden gemaakt zoals in het schema hierboven. Het SCART RGB signaal vanaf de TV SCART (!) van de decoder wordt dan via de recorder doorgelust naar de TV. Deze doorlusfunctie werkt ook als de recorder 'uit' staat (maar wel op het lichtnet is aangesloten).

Graag wil ik nog even opmerken dat je in het setup menu van de recorder niet één maar twee instellingen moet wijzigen. Zoals is te lezen op blz. 128 van de handleiding moet niet alleen LINE1 INGANG op RGB worden gezet, maar ook LINE3 UITGANG moet afzonderlijk op RGB worden gezet. Pas dan werkt alles zoals bedoeld.

Vreemd genoeg wordt op diezelfde bladzijde van de handleiding ook beweerd dat via LINE3 UITGANG geen RGB signalen worden uitgevoerd wanneer er een HDMI verbinding wordt gebruikt tussen de recorder en de TV. Onduidelijk blijft of deze beperking alleen geldt als de HDMI verbinding ook actief is of dat dit altijd het geval is als er een HDMI kabel is aangesloten. In de handleiding van mijn eigen Sony DVD recorder kan ik niets terugvinden over een dergelijke beperking.