Discussie: Vraag: Betrouwbaarheid
Los bericht bekijken
  #13  
Oud 29 mei 2009, 12:04
vettekees's schermafbeelding
vettekees vettekees is offline
Member
 
Geregistreerd: 22 maart 2009
Locatie: Deventer @home
Berichten: 79
Standaard

Citaat:
Ik zal vanavond het eens testen. nadat de 2uur verstreken is even uitzetten/aanzetten.
Hierdoor veranderd de temperatuur nauwelijks en wacht weer 2uur af.
De temperatuur verandert juist wel als je hem weer opnieuw aan en uit zet.

Op het moment dat je hem weer aanzet is de 5050 helemaal afgekoeld omdat de fan een hele tijd heeft staan draaien toen hij daar voor nog aan stond. Zet je hem dan uit en weer aan, dan loopt de temperatuur in de kast weer opnieuw op omdat de fan dan weer uitgeschakeld is. En dan na ongeveer anderhalf uur opwarmen schakelt de fan weer opnieuw aan. Vanaf dat moment gaat het langzaam weer opnieuw mis en wordt hij slomer. De 5050 is eigenlijk pas stabiel als hij een beetje op temperatuur is.

De fan had ook veel beter meteen bij de opstart permanent kunnen draaien. De thermostaat heeft in dit geval eigenlijk helemaal geen zin, omdat de temperatuur in de kast altijd zo hoog oploopt in het begin, dat hij de fan zowiezo na anderhalf a 2 uur weer moet inschakelen, om dan vervolgens weer helemaal af te koelen. De thermostaat zorgt in dit geval alleen maar voor een onnodige temperatuurschommeling in het apparaat. Wat dat betreft heeft Humax daar niet slim over nagedacht. Ook niet omdat de fan al geruisloos is bij het gebruikte toerental. Dus in het begin de fan uitschakelen is in dit geval volstrekt nutteloos en eerder schadelijk door de temperatuurschommeling in het apparaat.

Mijn externe fan die ook heel zachtjes en onhoorbaar draait zorgt voor een hele stabiele luchtstroom met vanaf het begin gelijk een stabiele koeling zonder schommelingen in de temperatuur. Plus dat ik de fan op zo'n toerental heb gezet met een regelbare adapter, dat de interne werktemperatuur ideaal is voor de 5050 zonder vertragingen en toch koel te blijven. Dit probleem zou eigenlijk niet moeten kunnen, maar het probleem zit er wel in, en dan is dit volgens mij op dit moment de enige oplossing. Tenzij je er helemaal geen problemen mee hebt dat het apparaat wat ontstabieler en trager werkt, dan zou ik er niks aan doen. Het kan ook geen kwaad verder omdat het apparaat na het inschakelen van de interne fan keurig koel blijft. Alleen is het wat trager allemaal. En daar hou ik persoonlijk niet zo van. Bij mij moet alles zoveel als mogelijk perfect zijn. Met een trage Humax neem ik geen genoegen,

Laatst gewijzigd door vettekees; 29 mei 2009 om 12:39