Discussie: Smartcard in PC
Los bericht bekijken
  #16  
Oud 29 mei 2009, 07:05
mortimer's schermafbeelding
mortimer mortimer is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 28 mei 2009
Locatie: Stein @Home 6171VD
Ziggo Internet: TV Digitaal
DTV: FloppyDTV
Berichten: 4
Standaard

The Doman heeft gelijk. Als je doel uitsluitend is om opnames te maken en te bewerken kun je simpeler beginnen en heb je ook geen Mediaportal of Media Center nodig.
Bij de FlopyDTV/FireDTV zit standaard een viewer maar er zijn andere viewers die beter zijn, zoals ProgDVB (die The Doman gebruikt) of DVBViewer (niet gratis).
Neemt niet weg dat een aantal zaken blijft, waaronder het instellen en scannen van de tuner, vinden van de juiste frequentietabellen, installeren van geschikte codecs (met name voor MPEG2), updaten van firmware en installeren van patches etc. Ga er niet van uit dat de simpelere oplossing direct werkt. Als voorbeeld de recent doorgevoerde wijziging in de frequenties bij Ziggo. De standaard Ziggo decoders nemen dat allemaal automatisch mee (nou ja, soms gaat dat ook niet helemaal vlekkeloos). Heb je een zelf geinstalleerde digitale tuner, dan zul je handmatig frequentietabellen moeten gaan instellen. Verder vertelt het systeem je niet wat er mis is. Na de frequentiewijziging van Ziggo gaat het beeld gewoon op zwart en heb je in eerste instantie geen flauw idee wat er aan de hand is. Dit forum regelmatig raadplegen is wel slim.