Los bericht bekijken
  #32  
Oud 28 mei 2009, 18:58
The_Doman's schermafbeelding
The_Doman The_Doman is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 20 september 2005
Locatie: Den Helder / Multikabel
DTV: Humax 5050/5100/5300/DM500/TechnoTrend/Terratec/M750C
Berichten: 2.438
Exclamation

Ik heb over deze kwestie het volgende antwoord gehad van Sport1:

Citaat:
Geachte heer/mevrouw,

Dank voor uw mail en goed om te lezen dat u op SPORT1 naar Roland Garros kijkt.
De rechten die SPORT1 voor Roland Garros heeft kunnen verkrijgen zijn in principe alleen de rechten voor de partijen op het Court Philippe-Chatrier (centre court).
In een enkel geval zou de partij die ons de rechten verschaft uit kunnen wijken naar een ander court, maar daar hebben wij geen directe invloed op.
Dit is anders dan bij de Wimbledon-uitzendingen van voorgaande jaren én die van dit jaar, want daar kunnen wij op alle beschikbare kanalen de wedstrijden van verschillende banen laten zien.

We kunnen wel garanderen dat we onze uitzendingen niet zullen onderbreken voor andere sporten of andere programma’s, wat bij collega-zenders die partijen uitzenden van Roland Garros wel gebeurt. Houdt u hiervoor wel in de gaten op welk kanaal van SPORT1 of SPORT1 Extra de uitzendingen van Roland Garros zijn.

Het feit dat in sommige gevallen op 2 kanalen van SPORT1 tegelijkertijd dezelfde partij wordt uitgezonden is dat we in een enkel geval de uitzending op ons hoofdkanaal moeten onderbreken (zoals gisteren bijvoorbeeld voor de UEFA Champions League Finale), maar we onze kijkers sowieso de mogelijkheid willen bieden om de gehele uitzending van een dag ononderbroken te kunnen zien. Daarvoor wordt Roland Garros in die gevallen simultaan op een SPORT1 Extra kanaal uitgezonden, waar de uitzending volledig wordt afgerond.

Ik wens u nog veel plezier bij het kijken naar Roland Garros. En uiteraard vanaf 21 juni veel plezier bij het kijken naar Wimbledon op alle kanalen van SPORT1.

Met vriendelijke groet,

Het Tennis-Team van SPORT1
Wel netjes dat ik hierover toch nog een reactie heb gehad.
Emails die ik eerder aan aan Sport1/Chellomedia heb gestuurd over nog wat andere kwesties bleven tot nu toe altijd onbeantwoord.

Toch blijft het wel een zeer onbevredigende situatie.
Voor voetbal is uiteraard wel alle ruimte beschikbaar neem ik aan.

Wel zie ik nu in de gids vanaf aanstaande dinsdag wel weer op 2 kanalen Roland Garros geprogrammeerd staan.
Hopenlijk dan wel van verschillende courts.

Door het zo aan te kondigen, "en iedere dag op meerdere kanalen tegelijk...het tennis van Roland Garros", en dan niet waarmaken wekt dan uiteraard zeer veel irritatie op bij de kijkers.
Ook omdat dit niet de eerste keer is dat Sport1 dit kunstje flikt.