Los bericht bekijken
  #6  
Oud 28 mei 2009, 09:03
ArChie's schermafbeelding
ArChie ArChie is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 3 juli 2005
Locatie: -
Berichten: 3.916
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door vinnie-terranova Bekijk bericht
klopt niet, de decoders/smartcard wordt aangestuurd door ziggo, anders is de preview ook niet in te stellen. (of te veranderen zoals laatst) Dus de teller moet dan wel aangepast kunnen worden in dat geval. Een smartcard is dom, decoders ook, dus moeten communiceren met het netwerk. En dat doen ze dus ook. want er wordt tevens een signaal naar de decoder/smartcard gestuurd naar welke paketten je mag kijken als je registratie voltooid is.
De commando's voor de smartcards lopen van het Irdeto Conditional Access System (CAS) in de headend van Ziggo naar de ontvanger. Er is geen retourkanaal van de ontvanger naar het CAS voor communicatie. Op de smartcard zit al een preview abonnement bij aankoop dat automatisch door de commando's in het signaal geactiveerd wordt. In die commando's staat ook de geldigheidsduur van het preview abonnement. Op het moment dat de smartcart geactiveerd wordt ligt dan ook direct de geldigheidsduur van het preview abonnement vast en is daarna niet meer te wijzigen. Vandaar dat Ziggo op een gegeven moment tijdelijk met een extra "ongeregistreerd" pakket moest komen waarbij de kanalen van het basis pakket zonder registratie van de smartcard te bekijken waren. Nadat de problemen met het registreren van smartcards waren opgelost is dat "ongeregistreerd" pakket weer verwijderd in het CAS.

Zolang een smartcard niet geregistreerd is worden er geen commando's door het CAS verstuurd voor die specifieke smartcard. De ongeregistreerde smartcard reageert dan alleen op algemene commando's die voor alle smartcards bestemd zijn, waaronder dus de activatie commando's voor het preview pakket op de smartcard.