Discussie: Smartcard in PC
Los bericht bekijken
  #10  
Oud 28 mei 2009, 06:09
mortimer's schermafbeelding
mortimer mortimer is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 28 mei 2009
Locatie: Stein @Home 6171VD
Ziggo Internet: TV Digitaal
DTV: FloppyDTV
Berichten: 4
Standaard

Weet waar je aan begint als je dit soort dingen zelf wilt gaan bouwen. Ikzelf ben IT specialist van bereoep en het heeft me 3 maanden gekost om mijn combinatie:
- Mediaportal
- FloppyDTV met CI
- Alphacrypt CAM
volledig storingsvrij aan de gang te krijgen, ondanks het feit dat ik op mijn werk omringd ben met mensen die ook met dit soort dingen experimenteren. Daarvoor heb ik minstens honderd uur op fora moeten pluizen en van minstens 30 verschillende Internet bronnen allerlei kleine puzzelstukjes moeten verzamelen.
Als het werkt is het fijn. Als het niet werkt zoek je je onnozel omdat geen van de componenten fatsoenlijke informatie verschaffen over wat er precies fout is. De informatie die er wel is is dermate cryptisch dat je daar alleen uit komt als je bij wijze van spreke de hardware of software zelf ontwikkeld hebt. Een goed werkende oplossing bij de één is absoluut geen garantie dat die ook bij een ander werkt. Op de fora vind je veel reacties van mensen die in eerste instantie de schijn wekken specialist te zijn, maar uiteindelijk ook niet veel blijken te weten.
Het lijkt sterk op de oude tijd met de eerste modems. Die moest je ook helemaal zelf instellen tot op register niveau.
Kabelaars lijken deze oplossingen bewust te koeieneren door allerlei blokkades op te werpen in de techniek. De reden daarvan is me nooit duidelijk geworden.