Los bericht bekijken
  #28  
Oud 27 mei 2009, 19:37
bigguy's schermafbeelding
bigguy bigguy is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 22 december 2004
Locatie: Zwanenburg, Multikabel
Ziggo Internet: Ziggo Alles-in-1 Extra + TV-Extra
DTV: Panasonic TX-P50VT30 CI+
Berichten: 29
Standaard

Allereerst, 10 jaar voor een hedendaagse televisie en/of decoder vind ik onwaarschijnlijk. Afhankelijk van het gebruik natuurlijk, ga er wel vanuit dat zoiets dan bepaald wordt aan de hand van 'gemiddeld' kijkgedrag, wat neer zal komen op 3 uur per dag kijken. Meeste mensen kijken tegenwoordig wel wat langer dan 3 uur per dag naar de TV of hebben hun decoder langer dan dat aanstaan.

Wij hebben ook die Panasonic decoder thuis gehad, hij werkte meer dan 3 jaar lang prima, af-en-toe een foutje maar dat werd opgelost door hem uit/aan te zetten. Tot die op een gegeven moment uitviel en gloeiend heet werd, daarna is die nooit meer aangegaan. (dit was allemaal nog in Multikabel tijd)

Toen hadden we hem maar weggedaan en heb ik mijn Samsung DCB-B270R in de huiskamer geplaatst en voor mezelf een Samsung DCB-H360R gekocht.

Met de SDTV Samsung decoder heb ik nooit problemen gehad, met de HTDV Samsung decoder wel en nog altijd, lipsync errors met AC3/Dolby Digital geluid zijn meer standaard dan uitzondering, het is dus niet alleen een probleem van de Panasonic decoder en aangezien meer mensen met verschillende decoders die storing hebben, vraag ik me af of het wel een software fout is, en niet een fout door de betreffende zenders.

Het gebeurd bij mij onder andere vaak bij Film1.1HD en andere HD kanalen met Dolby Digital geluid. Zodra ik hem op LPCM zet is het probleem weg (maar dat is alleen stereo).