Los bericht bekijken
  #402  
Oud 27 mei 2009, 13:33
Plantje's schermafbeelding
Plantje Plantje is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 24 oktober 2008
Locatie: Zwolle/@Home
Berichten: 309
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door brock064 Bekijk bericht
Ik heb zelf geen ervaring met Alphacrypt. Maar wat ik er van begrijp is dat Alphacrypt met de nieuwe standaards van Ziggo niet meer gaat werken. Of in elk geval niet meer ondersteund wordt. Ze formuleren het ergens op een andere plek heel subtiel. Maar ze zijn ondertussen proberen ze met hun uitspraken meer controle te krijgen over wat iedereen nu aanschaft. We moeten allemaal goed naar Ziggo luisteren dus!
Dat heb je verkeerd begrepen. Voorlopig blijft Alphacrypt nog gewoon werken. Bovendien heeft Ziggo Alphacrypt nooit ondersteund en zal ook nooit Alphacrypt ondersteunen. Dus het wordt niet ondersteund, maar het werkt voorlopig wel. Ziggo heeft aangegeven (in ieder geval voorlopig) niets te doen om het gebruik van Alphacrypt moedwillig tegen te gaan. Als het echter niet meer werkt is dat het probleem van de Alphacrypt gebruikers. (Hetzelfde zal gelden wanneer je de nieuwe CI+ CAM in een ouder CI toestel zult gaan doen. Die CAM werkt dan op CI in plaats van CI+ en wordt dus niet ondersteund en kan zomaar op zwart gaan.)
Ziggo probeert volgens mij ook helemaal niet onder controle te krijgen wat mensen aanschaffen. Dat zal ze verder worst wezen. Wat ze wel onder controle proberen te krijgen (en volgens Ziggo "moeten" ze dan van de content providers) is de content zelf. Wie mag wat en wanneer zien?

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door brock064 Bekijk bericht
Wat ik alleen denk dat in de praktijk de huidige generatie TV's goed zal blijken te werken. Ziggo doet - begrijpelijk natuurlijk - een beetje aan bangmakerij, want ze willen hun produkt beschermen. Zou ik ook doen als ik een marketeer van Ziggo was.
Dit begrijp je helemaal verkeerd! Ziggo doet helemaal NIET aan bangmakerij! Ze hebben aangegeven CI+ te gaan invoeren waarop er op sites als deze de pleuris uitbrak en iedereen begon te speculeren over hoe Ziggo de boel aan het saboteren was en we binnen een maand geen Alphacrypts meer konden gebruiken. Ik weet dit omdat ik toen twee nieuwe tuners met Alphacrypts heb verkocht en een oude tuner wilde verkopen. Eén van de potentiële kopers vond het niet erg hem gemist te hebben, want binnenkort zou het toch niet meer werken. Ja vast!
Doordat er vanalles op internet rond gonzde heeft Gradus Vos van Ziggo een interview aan Hardware info tv te geven. Daarin heeft hij aangegeven, dat mensen zich voorlopig geen zorgen hoeven te maken. Men heeft dus juist consumenten gerust gesteld. Wel heeft men er nogmaals op gewezen dat Alphacrypt niet ondersteund wordt. (Wat op zich vreemd blijft aangezien ze zelf ook producten gebaseerd op Alphacrypt samen met partners hebben verkocht.) En wat je eerder stelt: ze formuleren iets heel subtiel. Ik weet niet precies wat ze subtiel zouden formuleren naar jouw idee. Wat ik wel weet is, dat ze gewoon gebruik van CI+ hebben aangekondigd en dat daar super overtrokken op gereageerd is. Vervolgens heeft men alles-behalve subtiel laten weten dat CI voorlopig nog gewoon blijft werken.
Welk product zou Ziggo bovendien willen beschermen?

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door brock064 Bekijk bericht
Shit, misschien heb ik het wel mis en zit ik met die dure plasma van mij nog jaren aan een kastje van Samsung vast!
Dat denk ik wel... En om dus even in te haken op de titel die je gekozen hebt... Wellicht was het beter geweest te wachten op certificering en dan direct een toesten dat CI+ ondersteunt te kopen. Maar goed...dat is natuurlijk ook mosterd naar de maaltijd en daar word je niet beter van.
Mocht je de kans hebben je toestel nog terug te brengen, dan zou ik het (voor dat geld) zeker overwegen!