Los bericht bekijken
  #34  
Oud 26 mei 2009, 13:16
exroosje's schermafbeelding
exroosje exroosje is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 14 juli 2008
Locatie: Den Haag Casema
DTV: cisco 8455
Berichten: 105
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door jongentje Bekijk bericht
Het is ook niet de bedoeling om hem elke dag van de stroom af te halen. Opstarten kost gewoon tijd en controleren van je smartcard.
Hoezo niet?

Dat ding verbruikt 20w continue, dus vind ik het zeer legitiem om het dan maar fysiek uit te schakelen. Ik heb er dus een tijdklok tussen gezet waardoor ik 's nachts en overdag geen overbodige stroom verbruik.

Ik zie sinds enige tijd ook regelmatig die melding langs komen, maar alleen als ik hem aanzet op een zender buiten het basispakket. Ned1 doet het wel direct. Denk dat er een of andere encryptie is aangezet die daarvoor uit stond. Ziggo heeft immers een tijdje lang de specifiek encryptie van het basis pakket afgehaald omdat ze achterstand hadden met provisionen van smartcards. (waardoor de cisco niet wilde opnmemen )

Wat overigens minder irritant zou zijn, dat is als ie in standby mode alvast die keys ging ophalen. Dan merkte niemand er wat van. En doet ie ook nog wat nuttigs voor die 20 watt. gek genoeg doet ie dat dus kennelijk wel als je hem altijd in standby laat staan.