Discussie: Vraag: Digitaal signaal valt weg
Los bericht bekijken
  #8  
Oud 25 mei 2009, 22:11
pvd's schermafbeelding
pvd pvd is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 9 mei 2008
Locatie: - @home
Ziggo Internet: Alles-in-een basis, Ubee EVW3200
DTV: HUMAX 5050c en samsung DCB-B270R
Berichten: 1.114
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door hsiepman Bekijk bericht
Signaalsterkte is 35% en signaalkwaliteit is 44%. BER (E-6) deze waarde verspingt steeds en ligt tussen 1.440000e-02 en 1.470000e-02.
Helaas kan ik de test die je vraagt niet eenvoudig uitvoeren. Het aansluitpunt voor de kabel zit niet in de meterkast maar in de kruipruimte. Daarnaast heb ik ook geen draagbare TV voorhanden. Heb je alvast iets met deze gegevens? En hoe komt het dat alle zenders het een jaar lang goed hebben gedaan en nu ineens niet. Worden de kabels ineens slechter?
Deze gegevens vertellen dat de aansluitingen/kabels etc. (hetzij van jou, hetzij van Ziggo) niet goed zijn. Vandaar dat het testje van belang is. Vervelend dat je aansluiting in de kruipruime ligt, maar in je eigen belang kun je het beste toch dat testje proberen uit te voeren. Je kan dan namelijk veel geld besparen: Als je Ziggo belt en het ligt aan de huisinstallatie dan worden er namelijk kosten berekend. Is de BER-waarde in de kruipruimte hetzelfde dan weet je vrijwel zeker dat je bij Ziggo zijn moet en dat ze dus geen kosten berekenen. Hoe is het signaal bij de buren? Net zo slecht als bij jou? Dan wordt de kans dat het probleem bij Ziggo ligt groter.

In antwoord op je tweede vraag:
De kabels hoeven niet perse slechter te zijn. Het kan ook komen doordat de kabels al slecht waren. Ik zal het proberen uit te leggen: Veel moderne apparatuur (Draadloze telefoons, magnetron, digitennemasten etc) zenden straling uit. Deze straling wordt "opgepikt" door slecht afgeschermde kabels. Heeft KPN recent misschien een mast geplaatst in de buurt? In dat geval merkte je vroeger niet dat het slechte kabels waren (er waren immers geen stoorbronnen), maar nu wel.

Groet,
pvd

Laatst gewijzigd door pvd; 25 mei 2009 om 22:23