Los bericht bekijken
  #382  
Oud 24 mei 2009, 21:32
ArChie's schermafbeelding
ArChie ArChie is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 3 juli 2005
Locatie: -
Berichten: 3.916
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door anoniem Bekijk bericht
Het C-book kent een definitieve v1.0 versie en is niet slechts een draft versie.
Ik geef in mijn bericht aan dat het C-Book voor zover ik kan achterhalen nooit een officieel gepubliceerde specificatie van de EICTA is geworden. Daarbij leg ik ook duidelijk uit hoe ik tot die conclusie kom. Ik spreek daarom over een draft versie.

Citaat:
De LCN gebruikt binnen het C-book is gelijk aan het E-book. Verder wordt de zgn HD-simulcast descriptor die door EICTA is gedefineerd eveneens overgenomen.
Wat doet het er toe waarvan de LCN specificatie is overgenomen? Ik heb de LCN definitie gebruikt als voorbeeld aan de hand waarvan ik tot de conclusie kom dat er in Nederland diverse specificaties gebruikt worden en dus niet alle kabelbedrijven in Nederland het C-Book toepassen waarmee het C-Book dus niet als een soort van Nederlandse kabel "standaard" kan worden aangemerkt. Dat is de essentie van mijn bericht.

Citaat:
Als de specificaties van Ziggo alleen maar een eigen verzinsel zouden zijn dan zou geen enkele fabrikant deze specificaties accepteren / implementeren !
Waar staat nu in mijn reacties dat het C-Book een verzinsel zou zijn? Ik geef denk ik duidelijk genoeg aan dat Essent Kabelcom in 2003 voor het C-Book heeft gekozen. Ik geef echter ook duidelijk aan dat het C-Book niet door alle kabelbedrijven in Nederland wordt toegepast wat tot problemen kan leiden als de TV fabrikanten door Ziggo verplicht worden om het C-Book te implementeren. Ik ben van mening dat Ziggo op deze manier via deze extra eis voor certificering namelijk probeert een niet officieel gepubliceerde C-Book specificatie als een soort Nederlandse "standaard" op te dringen terwijl niet alle kabelbedrijven daarvoor gekozen hebben. Dat kan voor de consumenten in de toekomst gevolgen hebben voor de bruikbaarheid van dergelijke door Ziggo gecertificeerde TV's bij andere Nederlandse kabelbedrijven die kiezen voor de toepassing van een andere digitale kabel TV specificatie. Het moet de TV fabrikanten vrij zijn om delen van de C-Book specificatie te implementeren voor compabiliteit met Ziggo, maar ook delen uit andere kabel specificaties (zoals bijvoorbeeld de NorDig specificatie) zoals ook gebeurd voor de diverse DVB-T specificaties.