Discussie: Beeldstoring: Groen beeld
Los bericht bekijken
  #14  
Oud 24 mei 2009, 20:33
fmokveld's schermafbeelding
fmokveld fmokveld is offline
Member
 
Geregistreerd: 19 oktober 2008
Locatie: Roermond
Ziggo Internet: Totaal digitaal abonnement
DTV: Humax IHDR 5050c
Berichten: 37
Standaard 'opgelost'

Nog even een kort berichtje om te laten weten dat ik niet zo'n ..... ben die persé alle kabels aangesloten wil hebben. Alleen de HDMI kabel is aangesloten en het handshake probleem treedt vrijwel dagelijks enkele malen op.

Via de niet humax fora vergelijkbare problemen gevonden zonder overigens een oplossing voor mijn probleem te vinden. Dus wel fijn dat het al zo vaak aan bod is gekomen, maar wat is dan de oplossing???? Ik denk wel bijna zeker te zijn dat het een handshake probleem is.

Mijn leverancier bood aan een nieuw apparaat te leveren. Aangezien de harde schijf al aardig vol staat, maar even afgeslagen. Zeker omdat hij niet kon garanderen dat de nieuwe niet hetzelfde probleem zou hebben.

De 'oplossing' die we zelf hebben uitgedokterd is het uitzetten van de TV en vervolgens weer aanzetten. En dan niet kort uitzetten, maar uitzetten tot je in de TV iets hoort schakelen. Als je dan de TV aanzet is er altijd beeld (tot nu toe....). Beetje een omweg maar door het gebruik van de Logitech Harmony afstandsbediening en het programmeren van een toets om de TV makkelijk aan en uit te zetten, wel een acceptabele.

Ik hoop wel dat Humax met een oplossing komt. Voel me toch weer degene die er (te) vroeg bij wil zijn en op de blaren van de kinderziektes moet gaan zitten.