Los bericht bekijken
  #373  
Oud 24 mei 2009, 14:07
JW-NHS's schermafbeelding
JW-NHS JW-NHS is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 18 februari 2009
Locatie: casema
DTV: 22 en 26PFL5604H FW.078 met resp. Neotion en SMiT
Berichten: 709
Standaard

@ Archie

Uit je betoog maak ik op dat wat jou betreft de volgorde zou moeten zijn: eerst een standaard/norm, dan een toestel/apparaat.

IEC heeft al lang geleden vastgesteld dat zoiets bij snelle ontwikkelingen niet werkt. Om die reden is toen besloten voor dit soort zaken te gaan werken met T/F's (TaskForces) op basis van een geaccordeerd NWIP (new workitem proposal).
In zo'n T/F zitten deskundigen van belanghebbende partijen, die aan de nieuwe Standaard werken parallel aan het feitelijke ontwikkelingsproces. En vaak zal de standaard, mede door de Voting-procedures, later tot stand komen dan het feitelijke ontwikkelingswerk aan de toestellen.

Eerder schreef ik dat ik veronderstel dat de voornaamste drijfveer van Ziggo is het proberen piraterij te voorkomen.
Daarvan is uitvoerig sprake, Card-sharing bij DVB-S, digitaal opslaan van films die vervolgens verhandeld worden, en ga zo maar door. Dát wil men vermijden, zeer begrijpelijk.

Ziggo steekt dus, samen met andere kabelaars in het buitenland, fabrikanten van TV's, CAM's, CI's en noem ze maar op, veel werk in de totstandkoming van goed werkende CI+ apparatuur, en vervolgens van de nieuwe standaard. En uit het verhaal hierboven van jk-gouda maak ik op dat anderen dat zullen volgen.

Groet,
JW