Los bericht bekijken
  #2  
Oud 24 mei 2009, 10:54
ArChie's schermafbeelding
ArChie ArChie is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 3 juli 2005
Locatie: -
Berichten: 3.916
Standaard

Aangezien Ziggo praat over "gecertificeerde" ontvangers wil ik graag het "certificaat" zien van deze Humax IR-FOX C en de bijbehorende "certificeringseisen" die geleid hebben tot uitreiking van het "certificaat". Copaco, de importeur van de door Ziggo "gecertificeerde" Humax kabel ontvangers, weigert te reageren op mijn verzoek tot inzage vanwege alle problemen en bugs in de Humax IR-FOX C.

Ik heb dus sterk de indruk dat er helemaal geen "certificaat" en "certificeringseisen" bestaan en er sprake is van wat adhoc testjes waarbij men niet veel verder komt dan te controleren of er beeld en geluid uit een ontvanger komt en dat was het dan. In mijn beleving een loze marketing term van Ziggo dat "Ziggo gecertificeerd":Citaat:
Ziggo staat garant dat het product optimaal werkt met het Ziggo netwerk en de Ziggo diensten.
Deze Humax IR-FOX C werkt dus niet optimaal met het Ziggo netwerk en diensten, want regelmatig kan ik dit geval resetten om de tijd weer correct te krijgen zodat de EPG en de timers het weer doen. En wat doet Ziggo? Niets, wat loze beloftes van zo'n helpdesk medewerker dat er "serieus" naar gekeken gaat worden is kennelijk wat Ziggo verstaat onder garant staan.

En dit is niet de enige ontvanger waarbij de standaard zaken niet bug vrij zijn of niet goed functioneren, maar toch door Ziggo "gecertificeerd" worden. Sterker nog, volgens mij is er geen enkele door Ziggo "gecertificeerde" ontvanger die na introductie of bug fix(es) volledig probleemloos functioneert.