Los bericht bekijken
  #6  
Oud 23 mei 2009, 23:19
CeeS's schermafbeelding
CeeS CeeS is offline
Senior Member
Site Admin
 
Geregistreerd: 22 september 2002
Locatie: NH (Multikabel gebied)
Ziggo Internet: CMax300|TC7210|Asus RT-AC87U(Merlin)
DTV: CI+1.3 LG|Horizon 7401|Humax 5050&5200
Berichten: 12.460
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door meesdroo Bekijk bericht
Ja CeeS, maar als ik dit verhaal goed begrijp, krijgt bartgrefte afhankelijk van de manier waarop hij zijn IP-adres benadert twee totaal verschillende IP-adressen tegelijkertijd voor één en dezelfde aansluiting. Nu kan dat een raar overblijfsel uit de @home tijd zijn, of grote time-to-live-verschillen tussen diverse DNS-servers, maar erg gezond is dat toch niet.

Mees de Roo
Inderdaad, ik had de essentie van de vraag niet helemaal goed opgepikt

Bij @home hadden klanten een vaste hostnaam, maar niet persé een vast ip-adres. Soms kregen ze een nieuw ip-adres en werd automatisch de hostnaam na enige tijd weer aangepast naar de oude hostnaam. Die stond dan soms een paar dagen fout om dan weer goed te komen.

Nu is er blijkbaar iets niet goed gegaan, want ik zie inderdaad hetzelfde bij het ip-adres van "bartgrefte" (wat ik als forumadmin kan zien). Bij zijn 87.x.x.x. adres hoort een hostnaam en als ik naar die hostnaam een traceroute doe kom ik uit bij een 94.x.x.x adres die een cable.ziggo.nl hostnaam heeft. Het lijkt dus of zijn hostnaam nog op het oude-ip-adres staat. Misschien komt dat dus na een paar dagen weer goed als in zijn gebied het nog op de oude manier werkt.
__________________
The difference between theory and practice in practice is greater than the difference between theory and practice in theory....