Los bericht bekijken
  #2  
Oud 23 mei 2009, 18:49
ArChie's schermafbeelding
ArChie ArChie is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 3 juli 2005
Locatie: -
Berichten: 3.916
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door JanvdB Bekijk bericht
Als de Alphacrypt, na invoering van de ci+, niet meer werkt, wat heeft dat voor gevolgen voor een ieder die een Losse digitale decoder heeft?
Geen gevolgen. Ziggo maakt gebruik van een proprietary firmware update protocol waarmee men onafhankelijk van firmware updates uitgebracht door fabrikanten ook de zogenaamde Irdeto Conditional Access Module (CAM) software library kan vervangen op de ontvangers. Vergelijk het met het vervangen van een DLL onder Windows of een library onder Unix/Linux zonder dat de volledige software vernieuwd wordt. De naam en versie van deze Irdeto CAM software library kan je opvragen via de status menu's van de aanbevolen kabel ontvangers. Even zoeken naar de naam "SoftCell".

Als Ziggo dus een versie update moet doen van het Irdeto protocol om er voor te zorgen dat de AlphaCrypt Classic CAM niet meer met het protocol overweg kan dan kunnen ze dus eenvoudig een nieuwe versie van de "SoftCell" library plaatsen zonder afhankelijk te zijn van de ontvanger fabrikanten voor een nieuwe firmware versie.