Los bericht bekijken
  #349  
Oud 23 mei 2009, 16:30
anoniem's schermafbeelding
anoniem anoniem is offline
Ziggo Official
 
Geregistreerd: 12 maart 2007
Locatie: Ziggo Provider
DTV: ALL
Berichten: 4.033
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Sjoop1985 Bekijk bericht
Hoe moet ik dit antwoord opvatten?
  1. Betekent dit dat, omdat het certificeringstraject niet afgerond is, er van de CI+ modellen die nu op de markt zijn nog geen gecertificeerd is maar dat wel nog kan worden?
Inderdaad het certificeringstraject is voor de meeste fabrikanten nog niet afgerond, dit geldt ook voor de modellen die nu al met een CI+ versie op de markt verschijnen (Philips en Sony)
  1. Of betekent het dat de modellen die nu al op de markt zijn niet eens meedoen in de certificering en dat het gaat om modellen die de fabrikanten nog op de markt moeten brengen?
Zowel Philips als Sony doen beide mee met het certificerings traject. Sony zit imiddels in de laatste fase (fieldtest)

En in dat 2e geval:
Ik kan nu zo snel de bron niet terugvinden, maar ik heb (op dit forum of elders) meegekregen dat bijvoorbeeld Sony (bij monde van helpdeskmedewerkers) aan klanten heeft kenbaar gemaakt dat de 5500 series van begin 2009 meededen aan de tests. Dat zou dan tegenstrijdige informatie zijn.

Ik heb niet gelet op het model, Wij testen een zgn platform, een bepaald platform is de basis voor meerdere modellen. Zodra de testen afgerond zijn zullen we de modellen die afegeleid zijn van het goedgekeurde platform publiceren.

En tot slot:
Kan het zijn dat CI+ compliant televisies, die de hardware dus paraat hebben, achteraf nog met een software update "Ziggo-proof" gemaakt kunnen worden?
Ja, dit zou kunnen, maar hangt van de fabrikant zelf af. Je zou deze vraag aan de fabrikant moeten stellen. Uiteraard moet de hardware van het bewuste model dan wel goedgekeurd (overeenkomstig) zijn.