Los bericht bekijken
  #348  
Oud 23 mei 2009, 16:28
Sjoop1985's schermafbeelding
Sjoop1985 Sjoop1985 is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 19 mei 2009
Locatie: Linne (Limburg)/@Home
Ziggo Internet: Alles in Eén Plus, Cisco modem
DTV: Sony Bravia KDL-40NX720 + Ziggo SMiT CI+ CAM & Humax iHDR 5200c
Berichten: 129
Standaard Impact

Laat ik beginnen met te zeggen dat deze reactie misschien enigszins off-topic gaat. Ik ben in dit topic tot nu toe nog redelijk inhoudelijk gebleven, maar hoe meer ik hier lees, hoe hoger de emoties oplopen, dus ik wilde het volgende toch even kwijt. Ik wil even een beeld schetsen hoe dit soort zaken (inclusief de informatievoorziening eromheen) invloed hebben op de consument.

Drie weken geleden bestelde ik (toen nog in blissful ignorance) een Sony Bravia 32W5500. Ik wist toen al een en ander over Alphacrypt, CI en het niet ondersteunen door Ziggo en was eigenlijk al van plan mijn toestel toch op die manier te gaan gebruiken.
Toen ik het ding eenmaal had, vond ik in de specs iets over CI+ en las ik daar ook dingen over op andere forums (Tweakers.net). Ik kwam toen ook hier terecht. In eerste instantie was ik nog optimistisch, gezien mijn toestel in ieder geval CI+ compliant is en de geluiden van Sony dat de W5500 serie ook in de Ziggo-tests zat.
Hoe meer ik hier echter lees, hoe onzekerder ik word. Dat er geen concrete uitspraken gedaan worden over welke toesteltypes precies "in de race" zijn kan ik wel begrijpen. Ik heb al eerder helderheid gevraagd over de modellen die nu als CI+ compatible verkocht worden en of er dan mogelijk een software-update komt. Daar kanblijkbaar geen uitsluitsel over gegeven worden. Het enige wat gezegd wordt is dat de échte gecertificeerde toestellen ergens in juni op de markt komen.


Wat rest er voor mij en andere onwetende consumenten die de pech hadden net iets te vroeg een tv te kopen?
  1. Wachten en hopen. Op certificering, op software updates of wat dan ook. En misschien de pech hebben dat je een investering gedaan hebt, waarvan je later niet alle functionaliteit waarvoor je betaalde optimaal kunt gebruiken. En alsnog aan zo'n settopbox vast te zitten.
  2. Wanneer je nog binnen zichttermijn zit, je toestel retourneren en wachten op "Ziggo's list".
    En hoe lang duurt dat nog? Eerst was het eind mei, nu is het al juni. Hoe lang duurt het vervolgens voor ik, op het moment dat ik bestel, 100% zeker ben dat ik ook een toestel krijg dat werkt? Er gaat meestal toch wat tijd overheen voor zo'n zaken écht algemeen verkrijgbaar zijn. (Ik ga bijvoorbeeld niet bij Sony's eigen webshop bestellen en dan ruim 200 euro duurder uit zijn dan ergens anders)
Ik denk er dus zelf over om toch maar op zeker te spelen en voor optie 2 te gaan. Ik hoop maar dat ik dan niet nog de hele zomer naar m'n ouwe tv zit te kijken, waarnaast ondertussen ook een blu-ray speler ongebruikt en nutteloos gaat staan te verouderen.
"Wachten en hopen" vind ik een te onzekere optie. Het gaat hier om een aankoop die nog wel een paar jaar mee moet en ik heb geen zin om me de hele levensduur van het apparaat te moeten ergeren aan het feit dat een van de key features (want dat is TV kijken toch wel op een TV) waar ik voor betaald heb, niet naar volledig potentieel werkt, door toedoen van een derde partij.

<Hier stonden wat uitspraken die ik bij nader inzien niet vind bijdragen aan dit topic>

Laatst gewijzigd door Sjoop1985; 24 mei 2009 om 14:36