Los bericht bekijken
  #345  
Oud 23 mei 2009, 14:47
ArChie's schermafbeelding
ArChie ArChie is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 3 juli 2005
Locatie: -
Berichten: 3.916
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door JW-NHS Bekijk bericht
Philips brengt al TV's op de markt die op z'n minst suggereren dat ze CI+ Ziggo compatibel zijn, zie pagina 29 van dit draadje. Ik begreep daaruit dat dit op de doos staat.......
We hebben het hier over een tekstje van een webshop, namelijk "GECERTIFICEERDE DVB-C HDTV TUNER voor ZIGGO CI+" waarbij die webshop notabene ook nog eens de AlphaCrypt Classic CAM toont. Lekker betrouwbaar allemaal en daarbij is er sprake van een "gecertificeerde DVB-C HDTV tuner", wat inderdaad het deel is dat Ziggo aan het testen is met deze TV fabrikanten. Misschien ten overvloede: Een CI+CAM voor in een CI+ slot in een apparaat is geen DVB-C tuner en ook geen DVB-C HDTV tuner. Het is een Conditional Access Module die toegang geeft op basis van afgesloten abonnementen tot digitale kanalen die voorzien zijn van encryptie. Een standaard DVB-CI CAM geeft zo'n digitaal kanaal zonder encryptie door aan de host (het apparaat met standaard DVB-CI slot) en een CI+CAM doet dat met een andere vorm van encryptie (vergelijkbaar met HDCP bij HDMI) indien de Service Operator (Ziggo) heeft ingesteld dat dit moet. Ziggo gaat de CI+CAM gebruiken die door Irdeto ontwikkeld wordt omdat Ziggo ook gebruik maakt van het Irdeto Conditional Access System (CAS).


Citaat:
Mbt het C-book versie 03 ben ik benieuwd naar Anoniem's reaktie.
Wat denk je dat Anoniem zal zeggen als hij al jaren probeert om de indruk te wekken dat het C-Book een algemene "standaard" is die door alle kabelbedrijven en de industrie is opgesteld?