Los bericht bekijken
  #15  
Oud 22 mei 2009, 22:42
ArChie's schermafbeelding
ArChie ArChie is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 3 juli 2005
Locatie: -
Berichten: 3.916
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Decibert Bekijk bericht
Ik pretendeer niet zozeer goed op de hoogte te zijn van deze specifieke techniek.
Dus ga je hier gewoon maar roepen dat de CI+ specificaties aan alle kanten rammelen?

Citaat:
Echter, als het nodig is voor Ziggo om op verzoek van de fabrikanten voor een hoop geld het etiket Ziggo-gecertificeerd te ontwikkelen, volgt daaruit de conclusie dat CI+ ondersteuning geen garantie is voor 100% functionaliteit met het netwerk van Ziggo.
En de volgende niet gefundeerde aanname. Wat is de bron van het feit dat Ziggo op verzoek van de TV fabrikanten een etiket Ziggo goedkeuring ontwikkeld. En dan ook graag daarbij iets waaruit blijkt dat het een hoop geld kost.

Citaat:
Om jouw voorbeeld te gebruiken:
Apparatuur van alle kleuren voldoet aan CI+. Op het Ziggonetwerk, waarop diezelfde techniek wordt toegepast, zijn er echter nog wat andere eisen van toepassing. Zo werken bijvoorbeeld groene kastjes niet, blauwe kastjes vaak wel en oranje kastjes bijna altijd. De fabrikanten weten dat en beginnen met Ziggo een testtraject om uit te zoeken welke apparatuur gegarandeerd werkt. Door zich ervan te verzekeren dat de oranje apparatuur altijd werkt, bijvoorbeeld door wederzijdse aanpassingen en uitgebreide tests, wordt het voor fabrikanten duidelijk welke specifieke eisen het Ziggonetwerk stelt buiten CI+ om en voor de consument welke apparatuur het best past bij zijn verbinding. Wie wordt hier nou benadeeld?
De doelstelling van een Common Interface en ook de daarop voortbordurende CI+ specificatie is dat dit niet alleen werkt bij Ziggo, maar bij alle digitale TV providers. Daarom is er een onafhankelijk orgaan dat de CI+ implementatie keurt en de certificaten uitdeelt en niet Ziggo. We hebben er dus niet veel aan als TV fabrikanten Ziggo specificieke zaken gaan implementeren in hun DVB firmware of daar door Ziggo toe gedwongen worden om goedkeuring te krijgen voor gebruik op het Ziggo netwerk. Als ik een TV met CI+ slot aanschaf en er komt over een jaar een concurrerende DVB-C of DVB-T aanbieder met een eigen CI+CAM dan moet ik mijn TV nog steeds kunnen gebruiken en dat lukt alleen als iedereen zich houdt aan de standaarden, Ziggo incluis.

Citaat:
Het zit hem in die garantie. Een niet-gecertificeerde module die wel CI+ gecertificeerd is zal vast wel werken. Maar garantie en dus ondersteuning geef je pas als je zeker weet dat er geen compatibiliteitsproblemen op kunnen treden onder welke omstandigheid dan ook. Dat het niet mogelijk is alle apparaten met CI+ te ondersteunen, betekent dus dat die zekerheid er niet is.
Die "garantie" van Ziggo stelt niets voor. Ik heb ook zo'n door Ziggo opgedrongen en goedgekeurde Humax IR-FOX C die ik regelmatig mag resetten omdat Ziggo niet goed getest heeft en waar Ziggo nu niet thuis geeft om de bugs op te laten lossen. Dus wat heb ik aan die Ziggo garantie?