Los bericht bekijken
  #14  
Oud 22 mei 2009, 21:39
Decibert's schermafbeelding
Decibert Decibert is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 25 maart 2009
Locatie: Amstelveen / Casema
Berichten: 915
Standaard

Gezien het gesprek al een paar pagina's in de richting ging van "wie geeft Ziggo de autoriteit te bepalen welke apparatuur werkt", was het logisch te verwachten dat jouw opmerking daarop van toepassing was. Daarbij maak ik mij schuldig aan een aanname. Zat ik daarin fout, bij deze mijn excuus.

Citaat:
Een TV met CI+ slot hoeft van de CI Plus LLP authorized certificate agent ook helemaal niet oranje te zijn voor het verkrijgen van het CI+ certificaat, maar Ziggo stelt de eisen dat er een door de CI Plus LLP authorized certificate agent gecertificeerd CI+ slot en een oranje kast aanwezig moeten zijn voor hun eigen goedkeuring.
Hier zeg je eigenlijk hetzelfde als wat ik zeg, met uiteraard het verschil dat de eisen die Ziggo stelt buiten het CI+ certificaat aan de betreffende apparatuur van belang zijn om de werking te garanderen.

Citaat:
Als je zo zeker weet dat de CI+ specificatie onvolledig is en je kennelijk goed op de hoogte bent van de CI+ techniek dan moet het toch niet zo moeilijk om met wat concrete voorbeelden te komen waar die CI+ specificaties te kort schieten of onduidelijk zijn.
Ik pretendeer niet zozeer goed op de hoogte te zijn van deze specifieke techniek.
Echter, als het nodig is voor Ziggo om op verzoek van de fabrikanten voor een hoop geld het etiket Ziggo-gecertificeerd te ontwikkelen, volgt daaruit de conclusie dat CI+ ondersteuning geen garantie is voor 100% functionaliteit met het netwerk van Ziggo.
Om jouw voorbeeld te gebruiken:
Apparatuur van alle kleuren voldoet aan CI+. Op het Ziggonetwerk, waarop diezelfde techniek wordt toegepast, zijn er echter nog wat andere eisen van toepassing. Zo werken bijvoorbeeld groene kastjes niet, blauwe kastjes vaak wel en oranje kastjes bijna altijd. De fabrikanten weten dat en beginnen met Ziggo een testtraject om uit te zoeken welke apparatuur gegarandeerd werkt. Door zich ervan te verzekeren dat de oranje apparatuur altijd werkt, bijvoorbeeld door wederzijdse aanpassingen en uitgebreide tests, wordt het voor fabrikanten duidelijk welke specifieke eisen het Ziggonetwerk stelt buiten CI+ om en voor de consument welke apparatuur het best past bij zijn verbinding. Wie wordt hier nou benadeeld?

Het zit hem in die garantie. Een niet-gecertificeerde module die wel CI+ gecertificeerd is zal vast wel werken. Maar garantie en dus ondersteuning geef je pas als je zeker weet dat er geen compatibiliteitsproblemen op kunnen treden onder welke omstandigheid dan ook. Dat het niet mogelijk is alle apparaten met CI+ te ondersteunen, betekent dus dat die zekerheid er niet is.
__________________
Geen loonstrookje van Ziggo B.V.
De feiten scheiden van de emoties