Los bericht bekijken
  #13  
Oud 22 mei 2009, 20:52
ArChie's schermafbeelding
ArChie ArChie is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 3 juli 2005
Locatie: -
Berichten: 3.916
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Decibert Bekijk bericht
Je haalt twee dingen door elkaar. Ziggo geeft helemaal niet aan of een module CI+ gecertificeerd is. Ze geven alleen aan of het Ziggo-gecertificeerd is. Een gecertificeerd CI+ module werkt gegarandeerd in een CI+ slot. Een CI+ module in een CI+ slot werkt echter niet 100% zeker met het Ziggo-netwerk, dat beweren noch de fabrikanten, noch Ziggo, omdat die standaard gewoon niet volledig genoeg is daarvoor. Vandaar dat Ziggo, op verzoek van de fabrikanten, samen met hun een "deel-standaard", bij gebrek aan betere benaming, ontwikkelt. Een specifieke standaard voor een bepaald netwerk binnen een algemene standaard.
Wie haalt er hier nu dingen door elkaar? Heb je zelf eigenlijk uberhaupt al wat gelezen uit de CI+ specificaties? Met de opmerkingen die je hier en daar plaatst geef je duidelijk te kennen dat je geen idee hebt waar de CI+ specificaties precies betrekking op hebben, namelijk een beschrijving van een Common Interface voor CI+CAM's waarin beschreven wordt hoe een CI+ host moet communiceren met een CI+CAM en omgekeerd waarbij zaken als protocol, hardware en beveiliging aan de orde komen.

Kennelijk heb je net weer iets gelezen over een C-Book specificatie zonder te weten wat dat inhoud en denk je direct weer dat dit een directe relatie heeft met CI+ specificaties. C-Book valt onder de extra eisen die Ziggo stelt aan de goedkeuring van TV's met CI+ slot zodat een TV fabrikant een Ziggo goedgekeurd logootje op zijn doos mag plakken. Ziggo zou bij wijze van spreken ook kunnen eisen dat de kast van iedere TV oranje moet zijn voor goedkeuring. Dat heeft op zich nog steeds niets te maken met de techniek van CI+. Een TV met CI+ slot hoeft van de CI Plus LLP authorized certificate agent ook helemaal niet oranje te zijn voor het verkrijgen van het CI+ certificaat, maar Ziggo stelt de eisen dat er een door de CI Plus LLP authorized certificate agent gecertificeerd CI+ slot en een oranje kast aanwezig moeten zijn voor hun eigen goedkeuring.


Als je zo zeker weet dat de CI+ specificatie onvolledig is en je kennelijk goed op de hoogte bent van de CI+ techniek dan moet het toch niet zo moeilijk om met wat concrete voorbeelden te komen waar die CI+ specificaties te kort schieten of onduidelijk zijn. Of ben je alleen maar aan het napraten zonder dat je weet waar het over gaat?