Los bericht bekijken
  #315  
Oud 22 mei 2009, 18:23
Decibert's schermafbeelding
Decibert Decibert is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 25 maart 2009
Locatie: Amstelveen / Casema
Berichten: 915
Standaard

Citaat:
Ziggo (en andere kabelexploitanten) meten zich hier een rol aan die ze eigenlijk niet zouden mogen hebben. Het zou tijd worden dat er van overheidswege (en in Europees verband) aan de producenten en leveranciers van radio- en TV- signalen zou worden voorgeschreven wat voor technieken er precies gebruikt moeten worden. Zo ging dat in het verleden tenslotte ook, en toen waren er geen compatibiliteitsproblemen.
Ziggo heeft niet de rol om te zeggen "dit werkt wel, dit werkt niet". Nee, Ziggo ontwikkelt samen met de betreffende fabrikanten een nieuwe techniek. Daarbij komt een handig label zodat je als consument meteen weet welke apparatuur voor welk netwerk is ontworpen, en wat dus gegarandeerd zal werken. Die garantie is anders niet te geven. En dan nog mag je best lekker rebels zijn en een niet-ondersteund apparaat gebruiken, grote kans dat het gewoon werkt. Dat is op eigen risico.

Vooruitgang wordt bijna onmogelijk gemaakt als dit allemaal langs de overheid zou lopen. Qua wetgeving zou dit heel moeilijk liggen, in een tijd waarin privatisering hoog in het vaandel staat, maar ook omdat aanbestedingsregels en dergelijke hier ook mee te maken hebben. Al met al zou het een hoop belastinggeld kosten om dat allemaal te veranderen. En wat levert het op? Een systeem waar bureaucratische rompslomp vooruitgang jaren vertraagd. Maar dán is het eigen risico.

Ziggo loopt nu voorop op de rest door deze nieuwe techniek als eerste te implementeren. Dit was in een minder vrije markt niet mogelijk geweest.

De CI+ standaard is, zoals al heel vaak vermeld, gewoon niet specifiek genoeg om werking te garanderen met elk netwerk waarin die standaard gebruikt word. Als Ziggo níet, samen mét de fabrikanten (sterker nog, op verzóek van de fabrikanten) de modellen uitgebreid test, ben je daar zelf de dupe van.
__________________
Geen loonstrookje van Ziggo B.V.
De feiten scheiden van de emoties