Los bericht bekijken
  #6  
Oud 22 mei 2009, 14:13
freaky's schermafbeelding
freaky freaky is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 22 mei 2009
Locatie: Breda / Casema
Berichten: 11
Standaard

Anoniem, kun je mij vertellen hoe je dit zo zeker weet? Er is nogal wat speculatie omtrend het feit of het een CI+ heeft (met name de nieuwe plasma reeksen) en het vreemde er aan is ook dat Panasonic te kennen geeft met jullie (Ziggo) aan het testen te zijn en dat ze nog niks kunnen melden. Dit doen ze ook bij de specifieke vraag of het een CI of CI+ betreft.

Als het echt een pure CI betreft en die niet op te waarderen is naar CI+, waarom er dan zo vaag over doen? Als het niet mogelijk is zou het antwoord redelijk simpel zijn lijkt me zo. De gangbare speculatie is zo'n beetje dat het wellicht een CI+ is, maar omdat dit de eerste reeksen zijn en Ziggo geloof ik zo'n beetje de eerste in de wereld is die het gaat gebruiken zouden ze dit nog niet willen melden omdat het wellicht allemaal nog niet zo goed werkt als ze zouden willen.

Het verhaal dat ze met jullie aan het testen zijn slaat anders ook nergens op.

Begreep ook van verschillende plekken op het internet dat hetzelfde zo'n beetje op gaat voor onze nieuwe Samsung LE32B650 serie. Meest frustrerende is nog (maar heb nu geheel geen CAM) dat het alle kanalen digitaal zo herkend worden het is echt alleen geneuzel over de encryptie. Bijv. NL1 en wat ziggo kanalen werken gewoon, die zijn blijkbaar free-to-air.

Wat ik dan weer niet snap (of beter niet wil snappen ) is dat de rest van het standaard kanalen pakket niet free-to-air is. De uitleg van Dhr. Vos waren 'commerciele redenen'. Ten eerste willen ze graag zien wie van digitaal gebruik maakt (= een stuk meer mensen met nieuwe televisies als dat standaard pakket free-to-air is) en ten tweede was het makkelijker om meer te verkopen (= door de strot te douwen?) als men eenmaal een digitaal kaartje gekocht had. Ik gok dat de eerst genoemde alleen vermeld werd om het 2de wat luchtiger te maken

Verder las ik in wat andere postings hier dat de TA nog niet was opgericht m.b.t. de CI+ certificaten. Is die er inmiddels dat je weet? Tevens zou ik niet weten waarom certificaten later niet geimporteerd zouden kunnen worden. Oplossing lijkt me vrij simpel, bij het produceren van de chips in de TV stop je daarin reeds een certificaat met zeg >= 4096 bits encryptie. Vervolgens encodeer je het certificaat wat er later in moet met dat certificaat en dat zou dan alleen door 'propere' hardware te decoderen en installeren te zijn. Min of meer hetzelfde wat HDCP voor videocontent garandeert, maar dan voor datauitwisseling (van certificaten) tussen de fabrikant en zijn apparatuur via een publiek netwerk (lees internet/usb stick/etc). Of dat je dat principe nou toepast op een data signaal van video/audio bevat of certificaten maakt technisch gezien niets uit lijkt me.

[edit]
Wellicht al ergens beantwoord maar eigenlijk nog nooit iets concreets op gevonden.

Hoe zit het eigenlijk als een certificaat gekraakt wordt. Zeg na 5 jaar wordt een CAM of CI+ certificaat gekraakt en achterhaald. Nu kan de content aangeven dat dit certificaat gelekt is, en dus apparatuur die daar gebruik van maakt weigeren.

Gaan er dan echt zoveel 10/100 duizenden tv's op zwart, of is er toch een methode voor de fabrikant, mits het niet snel opnieuw te kraken is, om deze van een nieuw certificaat te voorzien?

In elk ander geval lijkt het me een redelijk pijnlijke en daarmee bijna niet uit te voeren iets. Als de meeste populaire TV bij een kabelaanbieder zo zijn functionaliteit verliest lijkt het me \nagenoeg onmogelijk voor ze om dit aan de klant te verkopen en deze te blokkeren
[/edit]