Los bericht bekijken
  #11  
Oud 22 mei 2009, 12:32
Decibert's schermafbeelding
Decibert Decibert is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 25 maart 2009
Locatie: Amstelveen / Casema
Berichten: 915
Standaard

Citaat:
hoezo interferentie dan, ik heb alleen een dreambox dm800 aangesloten.
Interferentie betekent dat er andere signalen op de zelfde frequentie door je kabels heen gaan en dus storing opleveren. Dit is de meest voorkomende oorzaak van storing, daar de hele ether vol zit met mogelijk storende signalen (met name Digitenne). Als je kabels/aansluitingen/splitters niet goed geďsoleerd zijn, kan dit signaal dwars door het kabelsignaal heen gaan.

Probeer eens het geheel (decoder en TV) zo dicht mogelijk bij het AOP te zetten met een zo kort mogelijke kabel zonder splitters. Als je dan dit probleem niet meer ondervindt, wordt het tijd voor nieuwe kabeltjes. Let hierbij op het KabelKeurmerk. Hou je het dan nog, probeer dan met verschillende combinaties van decoder(s) en TV('s) te testen of het aan je apparatuur ligt.
Citaat:
ten 2de heb ik het niet op alle zenders, maar meer NL1,2,3 en nog een paar.
Dat is vaak juist een duidelijk symptoom van interferentie. Want elke zender wordt uiteraard op zijn eigen frequentie uitgezonden. Als er storend signaal door de kabel heen gaat, worden dus de zenders die op een frequentie zitten die daarbij in de buurt ligt gestoord, en anderen vaak niet. Het is geen sluitend bewijs, daar is de voorgenoemde test voor, maar kan wel een aanwijzing zijn.
Citaat:
ten 3de, voordat ik naar een alles in 1 pakket ging had ik er nooit last van, zelfde setup, nix aan kabels oid veranderd. geen extra versterkers/receivers oid aangesloten.
Hoeft hier niks mee te maken te hebben, daar aan het binnenkomende televisiesignaal niks veranderd is vanuit Ziggo. Je keek daarvoor dus ook al digitaal. Ik begrijp dat er echt helemáál niks is veranderd? Dus je had al internet en telefonie en je hebt dus ook geen nieuwe splitters en modems of routers geďnstalleerd?
__________________
Geen loonstrookje van Ziggo B.V.
De feiten scheiden van de emoties