Los bericht bekijken
  #31  
Oud 22 mei 2009, 11:43
CeeS's schermafbeelding
CeeS CeeS is offline
Senior Member
Site Admin
 
Geregistreerd: 22 september 2002
Locatie: NH (Multikabel gebied)
Ziggo Internet: CMax300|TC7210|Asus RT-AC87U(Merlin)
DTV: CI+1.3 LG|Horizon 7401|Humax 5050&5200
Berichten: 12.452
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door ronvm Bekijk bericht
Inderdaad, ooit van "harmonischen" gehoord? Dat zijn neven draaggolven die opgewekt kunnen worden door b.v. een dect-station en nét de MoDem kunnen beïnvloeden. Maar wat mij verbaasd is de frequentie waar het mee gebeurd niet continue is en een dect toestel 'zoekt' eens in de zoveel tijd naar zijn handsets, dus zou het vaker moeten gebeuren...het is een erg vreemd verhaal in elk geval, ik hoop dat je er snel achter komt.
Het probleem hoeft niet eens door directe beinvloeding van het 'hoogfrequent' signaal te komen, maar kan ook door laagfrequent-detectie van het originele hoogfrequente signaal komen. Dat bedoelde ik ook met het voorbeeld wat ik gaf van een mobiele telefoon die storing geeft op een audio-versterker. In die audio-versterker zit helemaal geen ontvanger ingebouwd, maar toch kan een 'zender' dit apparaat verstoren.

Modernere DECT basisstations kunnen ook het uitgezonden vermogen varieren als de handset verder weg is dus kan het zijn dat het effect wijzigt, ook kan de koppeling tussen de 2 apparaten wisselen door een veranderende omgeving. Het resetten kan verder nog door allerlei toevalligheden wel of niet gebeuren onder dezelfde omstandigheden. Dat soort dingen is gewoon moeilijk te voorspellen met EMC gedrag. Het is altijd beter om 'uitzendende' apparaten zo ver mogelijk te houden van andere electronische apparatuur of dat nu geldt voor DECT, WiFi of mobiele telefoons.
__________________
The difference between theory and practice in practice is greater than the difference between theory and practice in theory....