Discussie: Mededeling: UPC erkent afknijpen usenetgebruikers
Los bericht bekijken
  #1  
Oud 22 mei 2009, 09:54
Ed's schermafbeelding
Ed Ed is offline
Banned User
 
Geregistreerd: 19 april 2008
Locatie: Ziggo / @Home
Ziggo Internet: Alles in 1 Extra | Ubee EVM3200 | Linksys WRT610N
DTV: Humax iPVR9200
Berichten: 3.393
Standaard UPC erkent afknijpen usenetgebruikers

Citaat:
UPC erkent afknijpen usenetgebruikers

Door Wilbert de Vries, vrijdag 22 mei 2009 09:17, views: 2.486

Kabelaar UPC geeft op drukke netwerkmomenten bepaalde soorten traffic, waaronder MSN-, voip en gewoon http-verkeer, voorrang. In de praktijk betekent dit dat usenet- en p2p-verkeer voor het gevoel van gebruikers worden afgeknepen.

Op diverse fora klagen UPC-klanten al langere tijd over de snelheid van usenetdiensten, waarbij het de klagers vooral is opgevallen dat de snelheid in de avonduren de afgelopen tijd te wensen heeft overgelaten. Vooral sinds de introductie van het 60Mbps- en het 120Mbps-abonnement zou het aantal klachten zijn gestegen.

Een zegsman van de kabelaar heeft eerder deze week tegenover ISPam.nl bevestigd dat UPC op piekmomenten traffic shaping toepast. Hoewel UPC niet wil spreken van het 'afknijpen van usenet- en p2p-verkeer', bevestigt de zegsman dat bepaalde andere vormen van netwerkverkeer, zoals surfen, online gamen, voip en MSN, bij zware netwerkbelasting voorrang krijgen.

Volgens Peter de Jong van Coax komen er bij de belangenvereniging voor gebruikers van kabelinternet meer klachten binnen sinds UPC zijn nieuwe, snelle abonnementen aanbiedt. De Jong vermoedt dat de kabelaar vanwege die nieuwe abonnementen op bepaalde momenten onvoldoende netwerkcapaciteit heeft. UPC wilde tegenover ISPam niet bevestigen of gebrek aan bandbreedte daadwerkelijk de oorzaak is, maar stelde wel dat er een afweging wordt gemaakt tussen het gebruik van het netwerk en de hoeveelheid bandbreedte die wordt ingekocht.
Bron: Tweakers.net

Hopelijk regelen ze het bij Ziggo anders maar bevestigd wel de vele klachten bij UPC eindelijk eens!