Los bericht bekijken
  #303  
Oud 21 mei 2009, 23:32
anoniem's schermafbeelding
anoniem anoniem is offline
Ziggo Official
 
Geregistreerd: 12 maart 2007
Locatie: Ziggo Provider
DTV: ALL
Berichten: 4.033
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door sanderlo Bekijk bericht
Ik vraag me toch vooral wat Ziggo nu eigenlijk aan het doen is. Ze zijn al maanden aan het testen, maar ze weigeren tot nu toe daar concrete uitspraken over te doen. Er komt niets dan uitstel en het enige wat ze meedelen is dat ze nog steeds aan het testen zijn. Ik neem aan dat dat is omdat ze problemen tegenkomen, of bepaalde fabrikanten problemen hebben, leveranciers van de CAMs wellicht?

Vragen die bij mij opkomen zijn:
- Is er een minimum aantal fabrikanten of toestellen dat Ziggo gecertificeerd wil hebben alvorens met informatie naar buiten te komen?
- Zonder merken te noemen moet het toch mogelijk zijn iets meer te vertellen over het soort problemen dat men nu probeert op te lossen?
- Gaat het om cosmetische details of is er nog steeds geen werkende setup?
- Wat zijn eigenlijk de acceptatie criteria van Ziggo?
- Na al een aantal keer uitstel gemeld te hebben, wat beweegt Ziggo om nu juni aan te geven? Is dit gewoon de volgende maand, of is er daadwerkelijk zicht op afronding van de tests?
Zoals ik heb aangegeven zijn de testen met 2 fabrikanten nagenoeg afgerond. We zullen de komende weken betreffende modellen testen in het live-netwerk met CI+ CAM prototypes. Als deze testen met succes zijn bëindigt kan de productie van CI+ CAM's starten. De communicatie over de modellen die goedgekeurd zijn vinden plaats in samenspraak met de fabrikanten.

De ontwikkeling loopt sinds januari, waarbij er een nauwe samenwerking nodig is tussen alle fabrikanten van iTDV, CAM manufacturers, Irdeto, Ziggo en het CI+ consortium.- Is er een minimum aantal fabrikanten of toestellen dat Ziggo gecertificeerd wil hebben alvorens met informatie naar buiten te komen?

Nee, zodra een fabrikant volledig is getest en goedgekeurd zal dit gemeld worden, indien de fabrikant daar zelf ook op dat moment gehoor aan wil geven

- Zonder merken te noemen moet het toch mogelijk zijn iets meer te vertellen over het soort problemen dat men nu probeert op te lossen?

De nadruk ligt nu bij de end-2-end testen met CI+ CAM en iDTV in het live netwerk.

- Gaat het om cosmetische details of is er nog steeds geen werkende setup?

zie boven.

- Wat zijn eigenlijk de acceptatie criteria van Ziggo?

criteria zijn gelijk aan digitale ontvanger plus aanvullende CI+ validaties waarbij compliancy met de CI+ spec getest wordt.

- Na al een aantal keer uitstel gemeld te hebben, wat beweegt Ziggo om nu juni aan te geven? Is dit gewoon de volgende maand, of is er daadwerkelijk zicht op afronding van de tests

Zoals aangeven gaan we nu de laatste fase in. In deze fase voeren we de E2E testen uit op het live netwerk. Voor de eerste twee fabrikanten die in beginsel gecertificeerd zijn (op voorwaarde E2E live netwerk testen) zal de productie van de modellen worden gestart. De productie van de CI+ CAM is afhankelijk van de E2E testen in het live netwerk. Verder moet nog een validatie bij Irdeto in china plaatsvinden. Als alles volgens planning verloopt moeten de eerste Ziggo gecertificeerde iDTV in juni op de markt komen. Dit streven we ook na voor de CI+ CAM, daarvoor zijn de test resultaten in de komende 2-3 weken echter wel bepalend voor.

Laatst gewijzigd door anoniem; 21 mei 2009 om 23:53