Discussie: Vraag: Soms geen internet
Los bericht bekijken
  #23  
Oud 21 mei 2009, 22:30
CeeS's schermafbeelding
CeeS CeeS is offline
Senior Member
Site Admin
 
Geregistreerd: 22 september 2002
Locatie: NH (Multikabel gebied)
Ziggo Internet: CMax300|TC7210|Asus RT-AC87U(Merlin)
DTV: CI+1.3 LG|Horizon 7401|Humax 5050&5200
Berichten: 12.470
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Janto10 Bekijk bericht
Hoi ben ik weer heb ff wat fotos gemaakt:

http://img34.imageshack.us/my.php?image=dsc00749h.jpg

http://img39.imageshack.us/my.php?image=dsc00750m.jpg

^^ Groene kabel komt huis binnen vandaar vertakking naar 1 tv vandaar gaat de kabel naar boven ( woonkamer)
Hier gaat het al mis....
Zo te zien is de groene kabel daar onderbroken met een splitter, wordt het vertakt naar 1 witte COAX en gaat daarna de groene kabel verder naar boven.

Zo te zien (maar dat is niet goed te zien) zit de splitter verkeerd om, ik ga er even vanuit één van de groene kabels de toevoer-kant van het signaal is. Het lijkt op de foto's of de beide groene kabels nu elk aan een uitgang zitten. Dat gaat bij sommige splitters dus niet goed. Maar aangezien ik niet het type splitter of ingang/uitgang kan zien weet ik dit niet zeker, meestal zit de ingang aan de 'onderkant' van de T en de uitgangen aan de bovenkanten.

Maar veel erger is dat je het kabelmodem zo te zien daar niet hebt aangesloten. Het kabelmodem **MOET** direct op het AOP aangesloten worden.

Bij jou is het AOP weggesloopt en heb je al een splitter gemonteerd in de groene kabel met nog een aantal stukjes witte coax daartussen. Ik vermoed dat het originele AOP in de woonkamer zit. Er zit nu geen galvanische scheiding meer tussen het kabelnet en de eerste TV en die eerste splitter. Dat mag eigenlijk dus niet en kan gevaarlijk zijn, maar daar hebben we het maar niet over nu....

In elk geval moet je of die splitter ertussenuit gooien, of je moet de 'internet-splitter' en het modem op die plek neerzetten als eerste op de groene kabel en de TV splitter mag pas daarna komen. Doe je dat niet dan zul je slechte signalen houden.

Dus gezien vanaf buiten je huis naar binnen toe:
1 - binnenkomende groene kabel
2 - internet splitter aangesloten op het modem
3 - splitter-1
4 - woonkamer
5 - overige aansluitingen
__________________
The difference between theory and practice in practice is greater than the difference between theory and practice in theory....